O-STA

Uspešno nadomeščanje iztrošene infrastrukture s hiperkonvergenčno rešitvijo SimpliVitiy

SimpliVity, ponudnik rešitev za poenostavitev informacijskih sistemov, zmanjšanje stroškov in pospeševanje postavljanja virtualne infrastrukture, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je predstavil primer avstralske agencije Credit and Investment Ombudsman (CIO) iz Sidney-a, ki je zmogla uspešno nadomestiti velik del iztrošene informacijske infrastrukture z namestitvijo rešitev SimpliVity OmniCube, in ob tem ne samo še naprej nemoteno delovati, temveč celo mnogo pridobiti.

Lokalni avstralski partner podjetja SimpliVity - The IT Consultancy Group - je po naročilu preučil stanje znotraj agencije CIO in izpostavil kot prioritetno problematiko preobremenjenega informacijskega sistema z iztrošeno ali zastarelo strojno in programsko opremo na primarni in tudi rezervni lokaciji. Stranki so predlagali SimpliVity OmniCube kot najboljšo rešitev za zamenjavo, nadgradnjo in hkratno poenostavitev informacijskega okolja. To je z eno besedo povedano - hiperkonvergenca.

Izvajalci so pri stranki namestili par modularnih sistemov SimpliVity OmniCube CN-2200 dimenzij 2U na glavni lokaciji in še eno isto napravo na rezervni oz. obnovitveni lokaciji. Ena vrsta rešitve je bila dovolj zato, ker OmniCube združuje 8 do 12 za centre obdelave podatkov ključnih funkcionalnih komponent pod enim samim hipervizorjem. To so obdelava in hranjenje podatkov, varnostne kopije, deduplikacija in repliciranje, mrežni transferji in povezljivost s strežniškimi oblaki, WAN optimizacija, pospeševanje in upravljanje IT storitev. V CIO so s tem ne samo nadomestili prejšnji sistem, dosegli so razmerje učinkovitosti obdelave podatkov v primerjavi s prejšnjim stanjem kar neverjetnih 1:295, na prvi pogled pa se to vidi v precej manj potrebnega časa za izdelavo poročil za projekte razreševanja finančnih sporov, ki so glavno delo agencije. CIO ima namreč več kot 18.000 aktivnih virov finančnih podatkov na podlagi katerih pripravlja brezplačna poročila za potrošnike, zato je v vsakem delu dneva veliko število aktivnih podatkovnih obdelav.

Star podatkovni center agencije CIO je bil načrtovan in postavljen v začetnem obdobju delovanja agencije. Virtualizacije takrat še niso postavljali in to se je v zadnjih letih izkazalo za glavno oviro agencije pri rasti prilagajanju novim poslovnim priložnostim. Brez virtualizacije so strežniki zgolj poganjali aplikacije, za katere so bili namensko načrtovani, administratorji pa so skrbeli za redne tedenske in dnevne inkrementalne varnostne kopije. Dokler je bila količina podatkov majhna, v obsegu katerega so poznali ob ustanovitvi agencije, je vse skupaj obratovalo brez motenj. S pospešeno rastjo podatkov, ki jih je bilo treba obdelati, pa je sistem pričel pešati in bolj ovirati kot pomagati agenciji opravljati svoj posel. Potrebna je bila nova strategija, tako za učinkovitejši dostop do podatkov kot tudi za optimizacijo rezervne lokacije in varnostnega arhiviranja podatkov.

Matt Grech, vodja IT v CIO o tem, zakaj so se odločili za Simplivity: "Tukaj enostavno nimamo in si ne moremo privoščiti toliko sodelavcev, da bi lahko postavili in upravljali VMware okolje na tradicionalnih SAN strežnikih. Potrebovali smo učinkovito a enostavnejšo rešitev, morali smo razmišljati predvsem s stališča investicijskih in operativnih stroškov."

Izhodišča:

· Zamenjava opreme v glavnem in rezervnem podatkovnem centru.
· Nova strojna oprema mora biti prilagodljiva in nadgradljiva skladno s sodobnimi virtualnimi okolji.
· Optimizacija stroškov - CapEx in OpEx - je lahko ovira za izbiro virtualne infrastrukture.
· Nova rešitev mora vključevati storitev varnostnega kopiranja in obnavljanja po katastrofi.
· Hitrejše obnavljanje po napakah.
· Poenostavljano upravljanje primerno manjši ekipi, ki si želi učinkoviteje delati z manj različnimi produkti.
· Zmanjšanje prostorskih in energetskih zahtev.

CIO ima od selitve informacijske infrastrukture na virtualno okolje in SimpliVity več koristi kot le posodobitev sistema; Matt Grech: "Po zamenjavi naših starih strežnikov z navideznimi sistemi in SimpliVity OmniCube imamo bolj zadovoljne stranke in bolj zadovoljne uporabnike znotraj našega podjetja. Vzemimo za primer varnostno arhiviranje podatkov. Pred kratkim je prišlo do napake v eni od osrednjih aplikacij za obračunavanje. Sodelavci iz drugih oddelkov so iz izkušenj sklepali da bodo morali pred nadaljevanjem dela počakati več ur ali celo do drugega delovnega dne... Toda jaz sem v SimpliVity okolju neposredno iz vCentra obnovil navidezni strežnik z računovodsko aplikacijo v le nekaj minutah, in to celo iz kopije narejene manj kot pol ure pred sesutjem aplikacije! V računovodstvu in upravi so bili zelo impresionirani. Nadomestili stari sistem, optimizirali in pospešili obratovanje informacijskega sistema, zmanjšali smo tudi zahteve po prostoru in energiji."

Ključni uspehi zamenjava obstoječega informacijskega sistema z rešitvijo SimpliVity:

· Povečanje faktorja učinkovitosti obdelave podatkov za 295 : 1.
· Štirikratno povečanje zmogljivosti za izdelavo poročil.
· Trikratno zmanjšanje zahtev po prostorskih zahtevah nove strojne opreme.
· Vgrajeno in virtualnemu okolju prilagojeno varnostno arhiviranje in obnavljanje.
· Novo razvojno in testno okolje omogoča boljše načrtovanje in implementacijo novosti v prihodnje.

Podrobneje o tem primeru:

https://www.simplivity.com/case-study-credit-investment-ombudsman/

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.simplivity.com/company/news-events/press-releases/australian-agency-cio-may-21-15/

### ### ###

O podjetju SimpliVity

SimpliVity je mlado podjetje z jasno zastavljenim ciljem - poenostaviti IT. To nam omogočajo s postopkom hiperkonvergence ali zelo učinkovitega združevanja funkcionalnosti. Temelj vseh njihovih rešitev je programska tehnologija OmniStack za definiranje hiperkonvergenčne infrastrukture na programskem nivoju, ki deluje kot nadzornik za VMware vSphere / ESXi. OmniStack združuje vse elemente in funkcije pod hipervizorjem v poenoteno in poenostavljeno rešitev, učinek tega je zmanjšanje obsega in zapletenosti infrastrukture.

Hiperkonvergenčna infrastruktura Simplivity radikalno zmanjšuje stroške z zmanjšanjem TCO na tretjino. Na tehnologiji OmniStack temelji vodilna rešitev OmniCube, ki v eno napravo združi funkcionalnosti 12 ločenih IT rešitev. OmniCube nam že takoj po namestitvi zagotavlja hipervizor, zmogljivosti za obdelavo in hranjenje podatkov, deduplikacijo in replikacijo podatkov, WAN optimizacijo, medpomnilnik in prehodno vozlišče do strežniškega oblaka. Z namestitvijo dveh ali več sistemov pa si lahko zagotovimo praktično neomejen vir sredstev za informacijske obdelave v podjetjih vseh velikosti. Ob tem pa hkrati ohranjamo enostavnost namestitve, saj zmore celotno postavitev iz ene centralne točke upravljati en sam administrator z enostavno preglednostjo kompletnega sistema.

Od predstavitve leta 2013 pa do danes so tehnologije OmniStack / OmniCube pridobile veliko množico zvestih uporabnikov in si prislužile kopico priznanj v industriji in širšem uporabniškem okolju.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.simplivity.com

Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com