O-STA

GIRO ROSA: Nesreča z nepravilno parkiranim avtomobilom terjala odstop Mie Radotić

Giro Rosa še vedno spremljajo visoke temperature, ki pritiskajo že četrti dan zapored. Včeraj je med mestoma Pioltello in Pozzo d'Adda potekala četrta in najbolj ravninska etapa dirke, dolga 103 km. Tokrat je slavila Annalisa Cucinotta iz ekipe Alè-Cipollini, za ekipo BTC City pa je bil precej težak dan. Mia Radotić je zaradi nesreče morala odstopiti, najboljša predstavnica ekipe pa je bila Eugenia Bujak, ki je etapo zaključila na 21. mestu.

Četrta etapa je tekmovalke peljala skozi manjša industrijska mesta v bližini Milana. Proga je bila ravninska, vendar kljub temu zelo zahtevna, saj je bila polna ležečih policajev. Ponovno je prihajalo do padcev, huda nesreča pa je doletela predstavnico ekipe BTC City Ljubljana, Mio Radotić, ki se je do sedaj izkazala z izjemnimi rezultati. Zaletela se je v avtomobil, ki je bil nepravilno parkiran ob progi. Odpeljali so jo v bolnišnico in na srečo ni prišlo do hujših poškodb in zlomov, vendar nedokončana etapa žal pomeni tudi odstop.

V skupni uvrstitvi po včerajšnji etapi vodi Megan Guarnier iz ekipe Boels-Dolmans, najboljša predstavnica kluba BTC City Ljubljana pa je Eugenia Bujak, ki je trenutno na 17. mestu. Kot je povedal trener in športni direktor slovenske ekipe Gorazd Penko, so dekleta včeraj hranila energijo za težke etape, ki prihajajo. Že danes je namreč na sporedu prva strma etapa, na kateri tekmovalke čaka približno 1000 višinskih metrov vzpona.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si