O-STA

Centrify za boljše upravljanje Microsoft Office 365

Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je junija 2015 predstavil pomembne izboljšave storitve za upravljanje identitet in zaščito dostopa do Microsoft Office 365, in sicer izboljšave pri vodenju uporabnikov in njihovih prenosnih naprav, licenc za Office 365, ter pri storitvi za enostavno prijavljanje.

Storitev Centrify Identity Service (CIS) for O365 (https://www.centrify.com/solutions/cloud/office-365/), ki je nameščena v strežniškem oblaku Microsoft Azure, je storitev za omogočanje enkratnega prijavljanje (Single Sign On) vezanega na lokalni imeniški strežnik Active Directory v organizaciji s funkcijami za: upravljanje uporabnikov, aplikacij in prenosnih naprav, ter v primeru Office 365 tudi za upravljanje licenc. CIS ima uradno Microsoft potrdilo "Works with Office 365".

Podrobno licenciranje in aktivacija

S CIS si lahko po novem močno poenostavimo upravljanje licenc za Office 365. Omogočeno je enostavno povezovanje uporabniških računov s pripadajočimi licencami, hitra aktivacija in takojšnja de-aktivacija ali po potrebi prerazporejanje. S tem prihranimo na času in optimiziramo porabo licenc.

Varno in enostavno delo z Office 365

CIS je rešitev za napredno upravljanje z digitalnimi identitetami in zagotavljanje varnega dostopa do aplikacijskih storitev, ki zagotavlja, da lahko do Office 365 dostopajo samo ljudje z ustreznimi pravicami in to na varen način, z enostavno a napredno dvo-faktorsko avtentikacijo. Pravice pristopa je mogoče definirati tudi na podlagi dneva in ure, lokacije, omrežja, naprave ali drugih parametrov.

Enostavna migracija na storitve v oblaku

Kar drugje traja več tednov in je dokaj strašljivo, je lahko s pomočjo CIS le do največ nekaj dni trajajoč projekt. Stranke lahko migrirajo s tempom, kakršen jim ustreza, brez potrebe po dolgotrajnem planiranju in testiranju projekta. Podprta so tudi hibridna okolja, zato se lahko celo posamezniki odločajo kdaj preiti iz lokalne na storitev v oblaku.

Enkratna prijava, varen hibridni dostop

CIS zagotavlja izbiro - stranke se lahko odločajo o tem kaj ostaja lokalno nameščeno in kaj bo premaknjeno v strežniški oblak. Funkcija On-Premises App Gateway na primer omogoča da stranka obdrži lokalno SharePoint namestitev in v oblak na Office 365 premakne samo elektronsko pošto. CIS vzdržuje varno šifrirano povezav z za požarno pregrado skrito SharePoint namestitvijo, VPN ni potreben, enkratna prijava je omogočena. Uporabnikom je torej vedno omogočen varen in hiter dostop z enim klikom miške, ne glede na to ali uporabljajo lokalno ali oddaljeno namestitev.

Citati

Bill Mann, vodja razvoja rešitve, Centrify: "Strong interest in O365 has organizations scrambling for ways to streamline deployment while maximizing productivity and security. Centrify simplifies and accelerates migration and adoption of O365. Users get single sign-on across all devices and IT can automate provisioning, centralize management and better enforce access policies."

David Greve, Microsoft: "CIS is the ideal platform for managing O365 within an increasingly amorphous corporate perimeter. CIS is unrivaled for its Active-Directory based SSO and its ability to manage licenses during the inevitable expansions and contractions of the workforce and its associated software and devices."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2015/centrify-helps-organizations-reduce-time-cost-and-risk-of-migrating-to-office-365/

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com