O-STA

NLB v podporo inovativnosti mladih

"V NLB bomo v prihodnje še bolj spodbujali povezanost, medsebojne odnose in združevanje ljudi. Danes lahko to še bolj učinkovito naredimo tako, da na enem mestu, v NLB Centru inovativnega podjetništva, združujemo deležnike iz različnih okolij, pogledov in z različnimi cilji. Mladi, ki znajo, delajo s strastjo in zagonom nas veselijo in veseli nas, da take mlade danes gostimo v NLB Centru inovativnega podjetništva," je od razglasitvi zmagovalcev mednarodne delavnice za študente z naslovom Bytes of Banking povedal Janko Medja, predsednik Uprave NLB. Nadobudne in s sodobnimi znanji oborožene študente iz enajstih držav so nagovorili tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, rektor Univerze v Ljubljani dr. Ivan Svetlik in glavni izvršni direktor podjetja Halcom Marko Valjavec.


Delavnica Bytes of Banking kot zelo pozitivna pobuda predstavlja svež pristop k povezovanju mladih in gospodarstva, kjer lahko tako mladi kot podjetja ob skupnem inoviranju pridobijo drug od drugega dragocena nova znanja, ki jih tudi slovensko gospodarstvo zelo potrebuje pri ustvarjanju konkurenčnih prednosti na mednarodnem trgu in ustvarjanju delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, je o pomenu tovrstnih mednarodnih iniciativ za nadaljni razvoj slovenskega gospodarstve na prireditvi povedala, da je danes za njo prav poseben petek, saj so se na enem mestu zbrali mlada energija, proaktivno gospodarstvo in v prihodnost usmerjene univerze - in to je najboljši trikotnik, ki ga lahko ustvarimo v naši družbi. Vlada, in še posebej ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, je tudi soodgovorna za to, da povezuje ta trikotnik na čim bolj kreativen in ustvarjalen način.

Delavnica z naslovom Bančništvo preko družbenih medijev (ang. social media banking), ki jo organizirata Halcom in društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC, je potekala med 17. in 24. julijem. 24 študentov iz 11 držav je s pomočjo bančnih strokovnjakov iskalo inovativne rešitve in soustvarjalo trende digitalnega bančništva. Razdeljeni so bili v interdisciplinarne ekipe, njihov glavni izziv pa je bil kot skupina razviti tehnični pristop in poslovni model ideje, ki rešuje konkreten izziv s področja bančništva preko družabnih omrežij.

"Študentje, ki so tekmovali v delavnici, razmišljajo izven okvirov in imajo svež pristop k reševanju vsakodnevnih obveznosti, kot so bančna opravila. Mladi bančni uporabniki so prepoznani kot digitalni, globalni, svobodomiselni in izredno hitri v sprejemanju vsakodnevnih odločitev. Hkrati pa verjamemo, da smo v Halcomu sodelujočim študentov uspeli dati obilo novih znanj s področja IT tehnologij in sodobnih poslovnih modelov, ki jim lahko zelo koristijo na njihovi nadaljni poti kariernega razvoja," je povedal glavni izvršni direktor podjetja Halcom, Marko Valjavec.

Na današnji zaključni prireditvi so zmagovalne ekipe prejele tudi nagrade. Zmagovalci so vsi sodelujoči, saj so zdržali peklenski tempo vročine, vloženega dela ter naporov pri pridobivanju in implementiranju novih digitalnih znanj.

Vsem udeležencem in zmagovalnim ekipam čestitamo!