O-STA

NLB Galerija Avla: Ljubljanski grafični bienale skozi plakat

Napoved spremljevalne razstave 31. grafičnega bienala v NLB Galeriji Avla, Trg republike 2, Ljubljana.
Odprtje razstave v četrtek, 6. avgusta, ob 11. uri.
Razstava bo na ogled od 6. avgusta do 3. decembra 2015, vsak delavnik od 8. do 18. ure. Vstop je prost, vabljeni.


Ob 60-letnici Grafičnega bienala Ljubljana, Mednarodni grafični likovni center v NLB Galeriji Avla predstavlja spremljevalno razstavo Ljubljanski grafični bienale skozi plakat. S pregledom plakatov, ki so v 60- letni zgodovini spremljali mednarodni grafični bienale, razstava obeležuje to častitljivo obletnico in najavlja 31. grafični bienale, ki bo potekal na različnih lokacijah v Ljubljani.

Ljubljanski grafični bienale je prireditev, ki se do danes ni odrekla plakatu, čeprav se organizator zaveda njegove vrednosti, ki je danes bolj kulturnozgodovinska kot komunikacijska. Pregled plakatov bienala je vzporedno tudi pregled zgodovinskega razvoja bienala, okusov časa, pa tudi razvoja grafičnega oblikovanja pri nas.
mag. Breda Škrjanec

MGLC in NLB s partnersko razstavo Ljubljanski grafični bienale skozi plakat otvarjata nov program ? Ljubljanska kulturna promenada. V okviru Promenade bodo v NLB Galeriji Avla pomembne ljubljanske kulturne ustanove najavljale svoje velike dogodke.

Stranke NLB d.d. dobijo vstopnice za 31. grafični bienale na blagajni MGLC 30 % ceneje.

Zahvaljujemo se vam za pomoč pri obveščanju in vas hkrati vljudno vabimo na odprtje razstave v NLB Galeriji Avla v četrtek, 6. avgusta, ob 11. uri. Vabljeni!