O-STA

Pantone Office - profesionalne barve na napravah Kyocera

Ljubljana, 28. julij 2015 - Kyocera Document Solutions, eno od vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je predstavilo programsko rešitev Pantone Office za Kyocero, edinstven dodatek za programe Microsoft PowerPoint in Word. Napredna rešitev omogoča tiskanje, ki je preprosto in kakovostno ustrezno originalu, obenem pa zagotavlja priročen način tiskanja Pantone barv. Orodje, ki je na voljo po izjemno dostopni ceni, omogoča podjetjem izkorititi celotno paleto Pantone barv in izboljšati skupni vtis natisnjenih dokumentov.

Kadar natisnjene barve ne ustrezajo sliki na ekranu, uporabniki običajno krivimo tiskalnik. Pantone Office te težave odpravlja in na napravah Kyocera zagotavlja najboljšo možno kakovost barv.

Bernhard Koll, produktni vodja v podjetju Kyocera Documents Solutions Europe, je izjavil: "Sklicevanje na pantonsko lestvico barv kot standardni jezik za natančno komuniciranje barv je splošno sprejeto v celotnem svetu. Toda Microsoft Office ne podpira barv Pantone, kar povzroča težave reprodukcije barv v sistemu RGB, ki ga uporabljata programa MS Word in PowerPoint. Rešitev Pantone office for Kyocera podjetjem ponuja dostop do profesionalnega sistema reprodukcije barv, ki ga uporabljajo strokovnjaki v grafiki. Od sedaj imajo vsi uporabniki na voljo preprost način za posredovanje in natančno reprodukcijo barv logotipov podjetja iz programov paketa Microsoft Office. Identiteta podjetja je ponavadi povezana z barvami blagovne znamke in njihova napačna reprodukcija zmanjšuje učinek. Pravilni izpis barv logotipa je ključ za ohranjanje doslednosti sporočanja na vseh nivojih internega in zunanjega komuniciranja. Sedaj lahko ponudimo delovni tok upravljanja z barvami, ki v vsakem trenutku zagotavlja integriteto reprodukcije."

Koristi, ki jih prinaša Pantone Office


Vmesnik Pantone Office v programu Microsoft Powerpoint

Pantone je vodilni standardizirani sistem za reprodukcijo barv v branži in ponuja široko paleto (spot) barv. Prevajanje barv z ekrana v RGB sistemu v Pantone barvno paleto pogosto pripelje do napačne reprodukcije, kar za uporabnike predstavlja težavo pri oblikovanju in tiskanju ustreznih pantonskih barv na lokalni napravi. Kyocerin dodatek, Pantone Office, ponuja dodaten uporabniški vmesnik za MS Word in PowerPoint, ki ponuja izbiro pantonskih barv neposredno glede na ime ali številko. Tako je ugibanje vrednosti RGB za posamezno pantonsko barvo nepotrebno.

Dodatna korist pa so znižani stroški. Vzdrževalci opreme bodo imeli manj zahtevkov za podporo zaradi neustreznih barv, uporabniki pa ne bodo potrebovali drage programske opreme za upravljanje barv.

Kyocera Pantone Office je že na voljo za uporabo tako na napravah A4 kot A3.

###

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si