O-STA

Si nikakor ne morete zapomniti svoje številke PIN?

Ne shranjujte je na listku v denarnici ali v mobilnem telefonu, saj tako v primeru kraje denarnice ali torbice številka PIN izgubi svoj pomen. Raje jo spremenite v številko, ki si jo boste lažje zapomnili.


Menjave številke PIN je namreč sedaj mogoča tudi na karticah NLB MasterCard in Visa. Številko lahko zamenjate brezplačno na vseh NLB Bankomatih, ki to storitev omogočajo. Kartico, ki ji želite zamenjati PIN vstavite v bankomat, vtipkate obstoječi PIN in sledite navodilu na zaslonu bankomata.

Če ste obstoječo številko PIN že pozabili, lahko v NLB Poslovalnici naročite novo in jo po prejemu na NLB Bankomatu zamenjate. Naročilo nove številke PIN se zaračuna v skladu z veljavno tarifo, zamenjava na NLB Bankomatih pa je brezplačna.

Ne pozabite: Ko izbirate številko PIN, ki si jo boste lažje zapomnili, izberite takšno, ki je vam enostavna, drugi pa je ne morejo hitro uganiti. Številka PIN, tako kot ostala gesla, naj ne bo sestavljena iz enakih številk (npr. 7777), predvidljivih zaporedji (npr. 0123), vašega rojstnega dneva, letnice rojstva ipd.