O-STA

Tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij

www

Na UL FE bomo tudi letos mlade raziskovalce popeljali v svet sodobnih tehnologij. Med 17. in 21. avgustom bo na fakulteti potekal Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki bo združil naše strokovnjake, šolarje, ki so zaključili 8. ali 9. razred osnovne šole ter srednješolce od 1. do 3. letnika.

Udeleženci Poletnega tabora inovativnih tehnologij bodo lahko izbirali med številnimi delavnicami, ki temeljijo na skupnem aktivnem učenju, zajemajo vsa potrebna temeljna znanja, odlične praktične primere po "hands-on" pristopu in veliko samostojnega dela na najsodobnejši tehnični opremi. Udeleženci bodo v enem tednu ustvarili že čisto prave izdelke, ki so uporabni doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Skozi program jih bodo vodili izkušeni mentorji, mladi strokovnjaki na svojih področjih, ki jih bodo v svet sodobne elektrotehnike in multimedije popeljali preko sproščenega, dinamičnega in kreativnega sodelovanja. Vsaka od zabavnih in poučnih delavnic traja 5 dni, odpravili pa se bomo tudi na nekaj ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove.

Največ zanimanja so mladi namenili delavnicam o elektronih na sončni pogon, o umetni inteligenci pri vodenju avtonomnih mobilnih sistemov, izdelavi in vodenju avtonomnih sistemov in elektrotehniki v medicini. Šolarje zelo zanima tudi izdelava domače vremenske postaje, raziskovanje interneta prihodnosti, iskali bodo tudi odgovore kako postavili domač strežnik in spletno stran, ter kako lahko izdelajo električno kolo in polnilno postajo na sončne celice. Izredno se veselijo tudi spoznavanja elektromagnetnega polja in energije okoli nas, delavnice mobilne in industrijske robotike, odpravili pa se bodo tudi na navidezni 3D izlet. Nekateri se bodo poglobili v napredno video montažo, spet drugi bodo raziskovali sisteme pametnih hiš. Zanimivo bo tudi za vse tiste, ki jih zanima, kako izdelati solarno svetilko, odvila pa se bo tudi multimedijska delavnica video produkcije.

FB:

Med 17. in 21. avgustom bo na UL FE potekal Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki bo združil naše strokovnjake, šolarje, ki so zaključili 8. ali 9. razred osnovne šole ter srednješolce od 1. do 3. letnika. Obeta se nam zabavno, poučno in zanimivo druženje.

+ link na novico

TW:

Še malo, pa se na @FELjubljana dobimo na Poletnem taboru inovativnih tehnologij - pestro bo med 17. in 21. avgustom:

+ link na novico