O-STA

Ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana nadaljuje tekmovalno sezono v Franciji.

Prva slovenska ženska profesionalna kolesarska ekipa BTC City Ljubljana bo naslednji teden preživela v Franciji. V postavi Polone Batagelj, Eugenie Bujak, Mie Radotić, Urše Pintar, Špele Kern in Martine Ritter se bodo med 9. in 15. avgustom pomerile na Route de France, 7-dnevni etapni dirki v skupni izmeri 668 kilometrov. Po uspešnih nastopih na dirkah Giro Rosa, Thüringen Rundfahrt in La Course by Le Tour de France, so dekleta samozavestna in dobro pripravljena na še eno etapno dirko, kjer se bodo borila za točke, ki bodo določile potnice na svetovno prvenstvo.

Dirka Route de France je uvrščena na koledar Mednarodne kolesarske zveze (UCI) in se bo letos odvila že devetič po vrsti. Pot kolesark se bo vila po severovzhodnem delu Francije in ob tem prečkala pet regij ter več kot dvesto mest, novost to leto pa je bolj hribovit teren kot pretekla leta. Ekipa BTC City se bo dirke udeležila prvič. Kljub temu že vedo, da dirka ne bo lahka, dodatno pa jo bo popestrila še konkurenca svetovno znanih ekip, kot so Wiggle Honda, Hitec Products in Astana. 16 tekmovalnih ekip s skupno 110 tekmovalkami iz 25 držav se bo predstavilo že jutri, v nedeljo pa dekleta najprej čaka 3-kilometrski prolog, ki bo potekal v predmestju Pariza po imenu Enghien-les-Bains, v čudoviti okolici jezera Enghien. Po začetnem nezahtevnem terenu se bo težavnost stopnjevala, v drugem delu dirke pa se obetajo težje in selektivne etape.

Program:

9. avgust, prolog: Enghien-les-Bains, 3 km

10. avgust, 1. etapa: Avon - Briare-le-Canal, 127,1 km

11. avgust, 2. etapa: Villemandeur - Bourges, 118 km

12. avgust, 3. etapa: Nevers - Avallon, 113,3 km

13. avgust, 4. etapa: Autun - Louhans-Châteaurenaud, 103 km

14. avgust, 5. etapa: Vesoul - La Planche des Belles Filles, 87,4 km

15. avgust, 6. etapa: Soultzmatt - Issenheim - Guebwiller, 116,4 km

V letošnji sezoni je za članicami kolesarske ekipe BTC City že nekaj zahtevnih, a tudi zelo uspešnih dirk. V mesecu juliju so dirkale skoraj brez predaha, zato v Franciji za njih ne bo lahko. A dekleta so odločna, želja po uvrstitvi na svetovno prvenstvo pa zelo močna, zato so navijači lahko prepričani, da bodo tudi tokrat dale vse od sebe.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

T: 01 585 13 15, E: maja.oven@btc.si