O-STA

La Route de France: Hud padec Mie Radotić pretresel ekipo BTC City Ljubljana.

Po uspešnem nedeljskem prologu ženske kolesarske dirke La Route de France, kjer je Eugenia Bujak, članica ekipe BTC City Ljubljana, dosegla drugo mesto, je včerajšnja nesreča prinesla nekaj skrbi v slovensko ekipo. Na koncu prve etape, le 150 metrov pred ciljem, je v šprintu Mia Radotić trčila v zaščitno ograjo in se hudo poškodovala. Ostala dekleta so etapo uspešno končala, najbolje uvrščene so bile Eugenia Bujak na 17. mestu, Polona Batagelj na 25. mestu in Špela Kern na 28. mestu. Zmagovalka etape je bila Nizozemka Amy Pieters iz ekipe Liv-Plantur.

Včerajšnja prva etapa je potekala med mestoma Avon in Briare-le-Canal. 127 kilometrov dolga proga je deloma potekala vzdolž kanala Briare, enega najstarejših vodnih kanalov v Franciji, ki je bil zgrajen že v 17. stoletju in povezuje reki Seno in Loaro. Proga je potekala po lepem terenu, prav tako je bilo tekmovalkam naklonjeno vreme. Ekipi BTC City Ljubljana je kazalo odlično, vse do nesreče Mie Radotić, ki je tik pred ciljem hudo padla. Poškodovano so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je ostala na opazovanju.

Nesreča je pretresla ekipo, vendar morajo dekleta ostati zbrana in nadaljevati dirko. Najbolje uvrščena predstavnica ekipe BTC City Ljubljana v skupnem seštevku je trenutno Eugenia Bujak, ki je po prvi etapi uspela zadržati 2. mesto. Sledita ji Martina Ritter na 10. in Polona Batagelj na 19. mestu. Danes tekmovalke čaka 118 kilometrov dolga in bolj razgibana druga etapa, ki bo potekala med mestoma Villemandeur in Bourges.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

T: 01 585 13 15, E: maja.oven@btc.si