O-STA

ObserveIT je prejel tri nagrade v okviru izbora vodilnih varnostnih rešitev "Global Excellence Awards"

Observe IT, vodilni dobavitelj izdelkov za napredno spremljanje in snemanje uporabniške aktivnosti na ključnih strežniških sistemih, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je obvestil, da je prejel tri nagrade na letnem izboru najboljših varnostnih rešitev "Global Excellence Awards", katerega organizira "Info Security Products Guide".

Rešitev ObserveIT je bila razglašena za zmagovalni izdelek "Gold Winner of the 2015 Global Excellence Awards" v okviru kategorije forenzičnih rešitev "Forensics", ter dve bronasti odličji, in sicer v kategoriji varnostnih rešitev za zaščito podatkov "Database Security, Data Leakage-Protection/Extrusion Prevention" ter v kategoriji rešitev za upravljanje tveganj "Risk Management".

O ObserveIT

ObserverIT je rešitev za spremljanje in snemanje uporabniških aktivnosti na pomembnejših sistemih npr. strežnikih. Vzrok za večino varnostnih incidentov je še vedno tvegano obnašanje uporabnikov. Pri nadzoru se večina podjetij, ki sploh imajo implementirano kako rešitev za nadzor uporabnikov, še vedno nanaša zgolj na podrobno spremljanje aktivnosti privilegiranih uporabniških računov kot so root ali domenski administratorji, toda kar 84% incidentov povzročijo, sicer v veliki meri nevede, običajni poslovni uporabniki aplikacij. Poslovni uporabniki povzročijo več incidentov od sodelavcev v IT-ju, hkrati pa jih je tudi mnogo več, običajno vsaj za faktor 50 ali še večji. Spremljanje aktivnosti poslovnih uporabnikov je bilo do nedavnega še zelo težavno, tako zaradi performančnih zahtev kot tudi zaradi pomislekov glede zaščite zasebnosti. Nova verzija rešitve ObserveIT je odpravila oba problema.

Citat

Paul Brady,ObserveIT CEO: "Info Security Products Guide's recognition of ObserveIT further validates ObserveIT as the leader in user activity monitoring and the need to identify and manage user risk and threats. This honor is a great endorsement of our product, our team and our customers."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.businesswire.com/news/home/20150422006221/en#.VbYVeKSqpEy

### ### ###

O Observe IT

Observe IT je dobavitelj programskih rešitev za napredno spremljanje in beleženje tj. snemanje uporabniških aktivnosti na ključnih strežniških sistemih. Brez ovir se seveda lahko uporablja tudi za spremljanje dela na delovnih postajah, a primarni interes so strežniki, na katerih tudi ni težav o poseganju v zasebno sfero zaposlene osebe, saj se na strežnikih nikoli ne počnejo zasebne stvari. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2006, njegova vodilna motivacija je 'poenostavitev življenja' IT vodjem in varnostnim strokovnjakom. Naloge rešitve Observe IT so:

· snemanje uporabniške aktivnosti na strežniku;

· ustvarjanje tekstovnih dnevniških zapisov o aktivnosti vseh aplikacij znotraj uporabniške seje;

· identifikacija deljenih uporabniških računov ('admin', 'root') in zaznavanje kraje identitet;

· enostaven dostop do vseh shranjenih podatkov, dnevnikov in posnetkov, za podporo forenzičnim preiskavam;

· enostavna integracija s SIEM rešitvami;

· popolno pokritje - vsi uporabniki, aplikacije, protokoli in vsa delovna okolja, vse vrste uporabniških sej.

Več o podjetju, katerega sedež je v Izraelu, najdete na spletnih straneh: http://www.observeit-sys.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com