O-STA

McAfee in Deutsche Telekom sodelujeta na zanimivem, dokaj nenavadnem projektu

McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je obvestil o sodelovanju z vodilnim telekomunikacijskim operaterjem Deutsche Telekom, cilj sodelovanja je zagotoviti čim hitrejše obveščanje varnostnih rešitev oz. vseh mogočih naprav o najnovejših ranljivostih ali napadih. Na kratko povedano - Deutsche Telekom bo vabil hekerje na limanice in jih ujete podrobno seciral, McAfee pa jih po zatožil po vsem svetu.

No, to je bilo povedano na malce šaljiv način. V resnici se gre za kombinacijo globalnega DT-jevega omrežja tako imenovanih 'honey pot' (ali po slovensko povedano limanica) sistemov z McAfee tehnologijami distribucije in implementacije varnostnih ugotovitev na končne naprave. 'Honey pot' sistemov narejenih posebej za to, da z raznimi zvijačami zvabijo hekerje, ki namesto občutljivih uporabniških sistemov napadejo te tako rekoč pasti, kjer namenski algoritmi podrobno analizirajo napade. DT-jevo globalno omrežje zato med prvimi na svetu zazna in analizira najnovejše napade. A to ni v veliko pomoč, te informacije je treba spraviti dalje do ponudnikov varnostnih rešitev in končnih naprav. Tukaj bo prišel na vrsto Intel-McAfee, ki bo s tako pridobljenimi varnostnimi ugotovitvami sproti posodabljal vse mogoče naprave z vgrajenimi tehnologijami Intel-McAfee. Na ta način bi dosegli precej hitrejšo posodobitev vseh naprav z zaščito pred najnovejšimi grožnjami, in s tem konkretno zmanjšanje nevarnega odprtega okna, to je obdobja od odkritja nevarnosti do trenutka, ko je v napravo implementirana zaščita pred to grožnjo.

No, bomo videli kaj se bo iz tega izcimilo.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.mcafee.com/uk/about/news/2015/q2/20150630-01.aspx

### ### ###

O McAfee

McAfee je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov varnostnih rešitev na svetu, kar dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Preverjeni proaktivni varnostni produkti in storitve vseh vrst - zaščita končnih točk, varnost elektronske pošte in spletnega prometa, požarne pregrade in preprečevanje vdorov, SIEM ter druge varnostne rešitve in storitve v oblaku so namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Z v hiši razvitimi inovativnimi rešitvami za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Kupci McAfee rešitev so največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, a tudi milijoni domačih uporabnikov in družinskih podjetij. Od ustanovitve leta 1987 naprej so se redno širili z mnogimi pomembnimi pripojitvami, sedaj so vodilno svetovno podjetje z najbolj popolno ponudbo varnostnih rešitev nasploh.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com


Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com