O-STA

Projekt ENGAGE izbran za predstavitev ob 25. obletnici programa Interreg

Projekt ENGAGE, ki se je lansko leto odvil s ključnim ciljem opredelitve najboljše prakse gradnje in uporabe širokopasovne infrastrukture v manj poseljenih območjih, je dosegel nov mejnik. Kot je sporočil predstojnik Laboratorija za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani prof. dr. Andrej Kos, univ. dipl. inž. el., je bil projekt ENGAGE izbran kot eden od petih projektov za predstavitev na dogodku (project slam), ki bo septembra obeležil 25 let medregionalnega programa Interreg.


V projektu ENGAGE je iz Slovenije poleg UL FE sodeloval tudi Direktorat za informacijsko družbo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Gre za izjemno priznanje za uspešen projekt, ki je dosegel konkretne rezultate in tako pomagal vsem partnerjem povezati več ljudi in podjetij na visokohitrostno širokopasovno omrežje v ruralnih in perifernih delih Evrope. Projekt ENGAGE je sodelujočim regijam pomagal pri učinkovitem premoščanju širokopasovne vrzeli in s tem povezanim razvojem hitrih širokopasovnih omrežij. Tako kot električna energija ali ceste je tudi širokopasovna povezava visoke hitrosti temeljnega pomena za razvoj gospodarstva in družbe v urbanih in podeželskih predelih Evrope, skupna vrednost projekta pa je bila 1.2 mio €. Aktivnosti in dosežke projekta ENGAGE bodo predstavili na dinamičen način s poudarkom na komunikacijskih orodjih in rezultatih, ki so bili tako pomemben del uspeha projekta.


Projektna predstavitev bo del konference "25 let Interrega", ki jo organizira luksemburško predsedstvo Sveta Evropske unije in bo potekala 15. ter 16. septembra 2015 v Luksemburgu.
Zanimivo predstavitev projekta, katerega dosežke je soustvarjala tudi slovenska ekipa, lahko spremljate v živo preko povezave: http://www.interact-eu.net/events/interreg_25_years_discover_achievements_reflect_and_be_inspired/14/19187.


Več informacij o projektu ENGAGE:

- http://www.interreg4c.eu/news/article/?post=841-interreg-ivc-project-at-the-interreg-25-years-project-slam&

- http://www.engage-interreg.eu/

- http://www.ltfe.org/aktualno/konferenca-engage-4-the-future-2/