O-STA

Xirrus potrjuje zavezanost zaščiti zasebnosti s potrditvijo pravilnika 'U.S.-EU Safe Harbor Framework'

28.9.2015
Xirrus, pionir med izdelovalci brezžičnih dostopnih polj za hitra in zmogljiva brezžična omrežja s superiorno pokritostjo, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je poleti 2015 postal prvi ponudnik WiFi tehnologij, ki se je prostovoljno zavezal, da bo mednarodnim strankam in partnerjem zagotavljal varnost in zasebnost njihovih podatkov.

Xirrus se je samostojno certificiral in s tem dosegel skladnost s pravilnikoma 'U.S.-EU Safe Harbor Framework' ter 'U.S.-Swiss Safe Harbor Framework', ki opredeljujeta pogoje varnega zbiranja, hranjenja, rabe, distribucije in drugih obdelav osebnih podatkov pri prenosu informacij med EU in ZDA ali Švico in ZDA. Xirrus je v tem času še edini ponudnik brezžičnih rešitev, ki je na spletni strani trgovinskega ministrstva ZDA v seznamu podjetij skladnih s temi pravilniki. Le-ti so velikega pomena predvsem za mednarodne stranke in osebe izven ozemlja Združenih Držav Amerike, ki seveda niso pripravljene posredovati zasebnih informacij, ali uporabljati omrežje, ki zbira in posreduje te informacije brez njihove vednosti.

Xirrus je prvi ponudnik zmogljivih brezžičnih storitev, ki strankam zagotavlja, da bo skupaj s partnerji ponujal tehnologije, storitve in pravilnike za varno delo z osebnimi podatki, kakor tudi po potrebi varnostno izobraževanje za partnerje. Pravilniki določajo, kako lahko podjetja s sedežem iz ZDA zbirajo, hranijo in posredujejo zasebne podatke o Evropskih državljanih, kot so imena in domači naslovi. V njih je določeno kako morajo biti podatki zaščiteni, da je treba obveščati o zbiranju podatkov in ponuditi možnost odpovedi strinjanja z zbiranjem in pošiljanjem podatkov, kdaj in kdo lahko dostopa do podatkov, ter zakonski dostop in razreševanje sporov glede dostopa do podatkov.

Zapisnik o skladnosti je na razpolago tukaj: http://www.xirrus.com/safe-harbor-privacy-policy/

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.xirrus.com/xirrus-demonstrates-commitment-to-safe-data-handling-practices-with-safe-harbor-self-certification/

### ### ###

O podjetju Xirrus Inc.

Xirrus je vodilni ponudniki visoko zmogljivih brezžičnih omrežij iz Kalifornije, ki že od leta 2005 načrtuje in izdeluje brezžično opremo na IEEE standardih 802.11b, 802.11g ter 802.11n; podjetje samo so leta 2004 ustanovili Dirk Gates (ustanovil Xircom in ga nato za 748 milijonov USD prodal Intelu), Patrick Parker in Steve DeGennaro.

V trenutni glavni ponudbi podjetja so zmogljiva brezžična polja oz. 'Wi-Fi array', ki združujejo WLAN stikalo in več dostopnih točk v enotno napravo. Le-ta lahko učinkovito obratuje v najbolj obremenjujočih okoljih. Vsako polje vsebuje kontroler z 4, 8, 12, 16 ali 24 dostopnimi točkami in posebno segmentirano usmerjeno anteno za maksimalno učinkovitost in zanesljivost brezžičnih omrežij. Z brezžičnimi polji Xirrus je mogoče zgraditi brezžično omrežje, ki je po superiornosti, hitrosti, zanesljivosti in pokritosti popolnoma primerljivo s sodobnimi ožičenimi omrežji.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.xirrus.com

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti

denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com