O-STA

Xirrus Extreme Density 2

9.10.2015 Xirrus, pionir med izdelovalci brezžičnih dostopnih polj za hitra in zmogljiva brezžična omrežja s superiorno pokritostjo, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je proti koncu poletja 2015 predstavil nove naprave za izgradnjo brezžičnih omrežij, med njimi so bazne postaje Xirrus XD 2, ki so prve brezžične naprave z kar dvema oddajnikoma tipa Wave 2.

Pred približno 10 meseci smo opozorili na modularne Xirrus-ove brezžične naprave z več oddajniki tipa Wave 1, za katerih bistvena lastnost je bila možnost izmenjave Wave 1 radia z Wave 2, ko bodo le-ti prišli na tržišče. No, sedaj imamo na razpolago že naprave s kar dvema vnaprej vgrajenima takšnima oddajnikoma, naprave ki podpirajo izgradnjo najzmogljivejših brezžičnih omrežij. Xirrus Extreme Density 2 z dvema oddajnikoma tipa 802.11ac Wave 2 Wi-Fi ima naslednje lastnosti:

· dva oddajnika po bazni postaji (AP), 802.11ac Wave 2
· vsak oddajnik ima zmogljivost do 3.47 Gbps kar je 3x hitreje kot pri Wave 1
· skupna zmogljivost 7 Gbps po bazni postaji, 2x toliko kot pri konkurenčnih rešitvah
· 4-kanalni več-uporabniški MIMO, konkurenčne rešitve zagotavljajo do 3 kanale
· prilagodljivost, preklop kateregakoli oddajnika na Wave 2 (in nazaj) z enim samim klikom mišk,
· BLE - Bluetooth Low Energy

Matthias Machowinski, strokovnjak za korporacijska omrežja pri IHS, o MIMO: "The ability to transmit to multiple users at the same time, also known as multi-user MIMO, is one of the key technology advancements in 802.11ac Wave 2 Wi-Fi access points and will enable significantly higher wireless throughput. By implementing a second 802.11ac radio, Xirrus' Wave 2 solution can serve twice the number of concurrent users per access point, lending itself well to addressing wireless network growth as clients migrate to Wave 2 over time."

Xirrus Wave 2 rešitve vključujejo tudi naslednje storitve:

· Application Control: neposredno v vsako bazno postajo so vgrajene tudi funkcionalnosti za prepoznavanje, spremljanje in upravljanje aplikacijskega prometa, z njimi lahko zagotovimo nemoteno delovanje poslovno kritičnih aplikacij in vzdržujemo pričakovano odzivnost.
· TurboXpress: programsko upravljani radijski oddajniki podpirajo različne standardne brezžičnih omrežij in se lahko hitro prilagajajo spremenljivim tipom uporabnikov.
· acXpress: samodejno ločevanje hitrih in počasnih odjemalcev v ločene brezžične segmente zagotavlja optimalno delovanje in hitro odzivnost vsem uporabnikom.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.xirrus.com/xirrus-launches-industrys-fastest-and-only-all-802-11ac-wave-2-access-point/

### ### ###

O podjetju Xirrus Inc.

Xirrus je vodilni ponudniki visoko zmogljivih brezžičnih omrežij iz Kalifornije, ki že od leta 2005 načrtuje in izdeluje brezžično opremo na IEEE standardih 802.11b, 802.11g ter 802.11n; podjetje samo so leta 2004 ustanovili Dirk Gates (ustanovil Xircom in ga nato za 748 milijonov USD prodal Intelu), Patrick Parker in Steve DeGennaro.

V trenutni glavni ponudbi podjetja so zmogljiva brezžična polja oz. 'Wi-Fi array', ki združujejo WLAN stikalo in več dostopnih točk v eno napravo, katera lahko učinkovito obratuje v najbolj obremenjujočih okoljih. Vsako polje vsebuje kontroler z 4, 8, 12, 16 ali 24 dostopnimi točkami in posebno segmentirano usmerjeno anteno za maksimalno učinkovitost in zanesljivost brezžičnih omrežij. Z brezžičnimi polji Xirrus je mogoče zgraditi brezžično omrežje, ki je po superiornosti, hitrosti, zanesljivosti in pokritosti popolnoma primerljivo s sodobnimi ožičenimi omrežji.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.xirrus.com

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti
denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com