O-STA

Synology je predstavil DS416 in DS216play: Zmogljiva strežnika NAS za domače uporabnike in podjetja

Ljubljana, 13. oktober 2015 - Podjetje Synology Inc. je predstavilo DiskStation DS416 in DS216play, strežnika NAS, ki sta zasnovana za optimizirano opravljanje nalog. Medtem ko je DS416 opremljen z zmogljivim orodjem za strojno kodiranje, lahko DS216play transkodira 4K video v realnem času.

"Synology si prizadeva zagotavljati rešitve za hrambo podatkov z visoko vrednostjo domačim in poslovnim uporabnikom. DS416 je zasnovan za zagotavljanje celovite NAS strežniške rešitve, optimizirane za kodiranje in predstavlja cenovno dostopno rešitev za prenos občutljivih podatkov. DS216play pa je, po zaslugi zmogljivega 4K transkodiranja, zmogljiv strežnik NAS za domače uporabnike," je izjavil Jonathan Wang, produktni vodja pri Synology Inc.

DS416, zmogljiv strežnik NAS z bogatim naborom lastnosti, optimiziran za podjetja in domače uporabnike

DS416 zadovoljuje naraščajoče potrebe po učinkoviti kodirani hrambi podatkov, zato je idealna izbira za mala in srednje velika podjetja ter domače uporabnike, ki iščejo velik hrambeni prostor, ne da bi pri tem preveč obremenili svoj proračun, namenjen IT. Opremljen je z zmogljivim 1,4 GHz dvojedrnim procesorjem z vgrajenim strojnim kodiranjem, 1 GB RAM-a in dvema mrežnima vhodoma. DS416 zmore hitrosti prenosa podatkov do 221,05 MB/sek pri branju v RAID 5 konfiguraciji v okolju Windows in preko 139,51 MB/sek pri zapisovanju. Hitrost prenosa kodiranih podatkov je do 146,5 MB/sek pri branju in 65,85 MB/sek pri zapisovanju.

Za bolj priročno izdelavo varnostnih kopij in prenos podatkov je DS416 opremljen s tremi vhodi USB 3.0. Eden od njih je nameščen na sprednjem delu naprave, kar zagotavja uporabnikom hiter dostop do podatkov. Reže za diske so opremljene s Synologyjevim dizajnom namestitve diskov brez uporabe orodja in jih je mogoče pretikati med delovanjem. Redundančni sistem mrežnih vhodov, ventilatorjev in diskovja še dodatno zagotavljajo superioren čas delovanja sistema in boljšo zanesljivost naprave.

DS216play, zmogljiv strežnik NAS, optimiziran za multimedijo in pripravljen za 4K UHD kodiranje

DS216play odlikujejo zmogljivosti 1080p H.264 in 4K H.265 Ultra HD video transkodiranja v realnem času, kar zagotavlja uporabnikom predvajanje 4K digitalnih TV oddaj in filmov na digitalne medijske predvajalnike, mobilne naprave in računalnike, ne da bi pri tem morali namestiti dodatni video predvajalnik.

Opremljen z dvojedrnim 1,5 GHz procesorjem in 1 GB RAM-a, prinaša DS216play povprečne hitrosti prenosa podatkov 107 MB/sek pri branju in 91 MB/sek pri zapisovanju v RAID1 konfiguraciji v okolju Windows. Vgrajena enota za računanje operacij s plavajočo vejico še dodatno izboljšuje uporabniško izkušnjo predvajanja multimedijskih vsebin in izdelave predoglednih slik. DS216play je zasnovan energetsko varčno in porabi le 15 vatov v času delovanja in 6,8 med mirovanjem diskov.

DS416 in DS216play poganja operacijski sistem DiskStation Manager (DSM), ki je opremljen z elegantnim vmesnikom, optimiziranim za večopravilnost in prinašaširok nabor aplikacij za izboljšanje produktivnosti uporabnikov in poenostavitev opravil.

Synology je bil dve leti zapored izbran za zmagovalca na natečaju "PC Mag Business Choice Award winner", na katerem je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, skupno vrednostjo in verjetnostjo, da bi ga uporabnik priporočil.

Za več informacij o DS416 obiščite https://www.synology.com/products/DS416.

Za več informacij o DS216play obiščite https://www.synology.com/products/DS216play.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si