O-STA

Vabilo na novinarsko konferenco SURS 20. oktobra 2015 ob 10:30

Spoštovani,

vabljeni na posebno novinarsko konferenco Statističnega urada RS, ki bo potekala v torek, 20. oktobra 2015 ob 10:30 na Litostrojski 54, v sejni sobi v 3. nadstropju.

20. oktobra 2015 bo namreč statistična skupnost (statistični uradi, izobraževalne in raziskovalne ustanove) na pobudo Organizacije združenih narodov obeležila Svetovni dan statistike, katerega letošnji slogan je "Boljši podatki. Boljše življenje." Za razliko od običajnih novinarskih konferenc, na katerih predstavljamo predvsem statistične podatke, bomo ob Svetovnem dnevu statistike namenili nekaj besed tudi sami statistiki in statistikom - tistim, ki podatke ustvarjamo.

Vendar ne skrbite, tudi tokrat vas bomo oborožili z novimi podatki, ki jih boste lahko uporabili v svojih prispevkih. Na konferenci bomo predstavili novo publikacijo z naslovom "Boljši. Slabši. Povprečni. Slovenija v mednarodni skupnosti", v kateri smo pripravili primerjavo podatkov o Sloveniji med drugimi evropskimi državami na različnih področjih. Za prvi vtis našemu vabilu prilagamo prikaz iz publikacije, primerjavo izbranih cen v Sloveniji in drugih državah:



Poleg udeležbe na novinarski konferenci vas vljudno vabimo tudi na prvi Dan odprtih vrat SURS, ki ga bomo organizirali na isti dan od 13h naprej. Zaradi lažje organizacije dogodka so potrebne prijave, prijavite se lahko na naslovu: http://vpr.stat.si/surs. Več v naši objavi ob Svetovnem dnevu statistike.

Veselimo se Vaše udeležbe tako na novinarski konferenci kot na Dnevu odprtih vrat. Nasvidenje v torek!

Lepo pozdravljeni,
Katja Šnuderl
Statistični urad Republike Slovenije


Naslednja novinarska konferenca SURS je predvidena 19. novembra 2015, ko bomo predstavili publikacijo Nacionalni računi o gospodarski krizi v Sloveniji.

Povezave:
Novinarske konference na spletni strani SURS
Video kanal novinarskih konferenc SURS