O-STA

Veselje in popusti znova navdušili obiskovalce na 24. Festivalu nakupov in zabave

Minuli vikend je potekalo jesensko multi-izkustveno doživetje - 24. Festival nakupov in zabave. Vsi trije BTC Cityji po Sloveniji - v Ljubljani, Novem mestu in Murski Soboti - so od petka do nedelje skupno privabili več kot 180.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Za edinstveno vzdušje so poskrbeli mega popusti in nepozabni zabavni program.

Najglasnejši odmev zadovoljnih obiskovalcev je preplavil prestolnico. BTC City Ljubljana je navdušil z izjemno ugodno ponudbo izdelkov in storitev, ki so jih za ljubitelje nakupovanja pripravili ponudniki s celotnega območja največjega slovenskega nakupovalnega središča. Repertoar dogajanja so na različnih prizoriščih obogatile številne kulturne in športne aktivnosti ter presenečenja za vse generacije. Izstopali so glasbeni in plesni nastopi, kolo sreče ter jesenske kulinarične specialitete v kuhinji na prostem. Modni vrhunec je zaznamovala modna revija, na kateri so se obiskovalci lahko družili z Matejo Kociper, najlepšo Slovenko in letošnjo zmagovalko izbora Miss Slovenije 2015.

V pestrem vikendu v BTC City Ljubljana so uživali tudi otroci, saj so se lahko udeležili številnih ustvarjalnih delavnic. Med drugim je zanje potekala milnata delavnica, poslikali so si lahko obraz, prisluhnili pravljicam in izdelovali lutke. Na prometnem poligonu so spoznavali varnost v prometu, družili so se lahko s Štorkom in s simpatično maskoto Kuža Pazi. Otroci so si v SiTi Teatru lahko ogledali še predstavi Gledališče iz kovčka in kabaret Čuk na palici, njihovi starši pa monokomedijo Zgodovina selfi butla.

Veselo razpoloženje je prevzelo tudi obiskovalce v Novem mestu in Murski Soboti. Dolenjske otroke sta pričakali maskoti Beti in Cej, razburljiv napihljiv grad ter predstava Pika, pika, piskrček. Poleg vabljivih popustov sta za popestritev tekom dne poskrbeli še glasbena in kulinarična poslastica. Glasbenega nastopa so bili deležni tudi obiskovalci BTC Cityja v Prekmurju. Tamkajšnji otroci pa so si ogledali predstavo Pika Nogavička v čarovniški šoli ter se igrali v igralnici Beti in Cej.

Ljubitelji nakupovalnih doživetij in sproščenega druženja so bili nad dogajanjem v BTC Cityjih po Sloveniji vidno navdušeni. Festival nakupov in zabave s prepletanjem kulture, športa, glasbe in nakupovanja obiskovalcem ponuja številna prijetna doživetja na enem mestu. Ne nazadnje pa tovrstni dogodki vnašajo svežino in edinstvenost v ponudbo slovenskih nakupovalnih središč.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si