O-STA

Centrify podpira Mac OS X El Capitan od prvega dne naprej

20.10.2015
Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

nas je jeseni 2015 obvestil, da je v okviru "Centrify Identity Service" podprt tudi najnovejši operacijski sistem podjetja Apple - Mac OS X El Capitan - in to že na datum izida sistema. Enako je bilo pred kratkim tudi za iOS 9. Podpora za operacijski sistem pomeni, da lahko uporabnike teh sistemov vključimo v upravljanje in zagotavljanje enostavnega dostopa do sistemov, aplikacij in storitev s centralnim prijavljanjem SSO - Single Sign On. Računalniki podjetja Apple so vse bolj popularni tudi v korporacijskih okoljih, za kar je zaslužno predvsem dejstvo, da jih je vse lažje in lažje integrirati v ta okolja, pri čemer je seveda prijavljanje uporabnikov v sisteme prvotnega pomena. Enako velja za na operacijskem sistemu iOS temelječe prenosne naprave, pametne telefone in tablice. Takojšnja podpora za nove operacijske sisteme je zelo dobrodošla za podjetja, saj pomeni, da lahko brez skrbi vzpodbujajo rabo Apple produktov, za katere velja, da njihovi uporabniki zelo kmalu po izidu nadgradnje preidejo na nove različice. Takojšnja podpora pomeni, da bo za uporabnike in za administratorje vse delovalo na popolnoma isti način še naprej, pomeni da bo poslovni proces potekal nemoteno.

Citat

Chris Webber, Centrify: "To truly enable Apple devices in the enterprise, IT needs more than device management products that give short shrift to Macs, or SSO products that don't extend to Mac and mobile devices. As user adoption of Apple devices continues to grow in the enterprise, organizations need solutions that manage and secure the applications deployed to users, as well as the devices. After all, the real value is the ability to access the applications that employees need to get their job done. Centrify Identity Service helps protect organizations from risks and secures cloud apps across the enterprise via SSO, user provisioning and multi-factor authentication."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2015/centrify-enables-expanding-enterprise-adoption-of-macs-with-os-x-el-capitan-operating-system

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com