O-STA

Citrix za mobilno delovno silo na turističnih križarjenjih

9.11.2015
Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavlja uspešen projekt - namestitev Citrix rešitev v Royal Caribbean Cruise Lines, Ltd. Le kdo drug potrebuje kvalitetne rešitve za množico potujočih sodelavcev, če ne na primer kaka turistična družba, ki zagotavlja počitniška križarjenja po vseh sedmih morjih tega sveta. In težko si zamislimo kako tako družbo, ki bi bila večja od Royal Caribbean, podjetje ima namreč v lasti množico največjih turističnih ladij na svetu - npr. Oasis of the Seas, ki sprejme kar 6360 potnikov ob 2164 članih posadke - ter okoli 64.000 zaposlenih ljudi.

V Royal Caribbean so namestili Citrix rešitve NetScaler, CloudBridge ter XenDesktop za konsolidacijo informacijskega sistema po poslovalnicah in za agente po vsem svetu. Na ta način so uspeli strniti osrednje storitve v dva podatkovna centra, ki dobavljata hitre in kvalitetne storitve za po vsem svetu zaposleno osebje, ne glede na to kje se trenutno nahajajo. Prej je namreč vsaka lokacija po svetu imela svoj lokalni podatkovni center za dobavljanje IT storitev zaposlenim, kar pa je bilo drago in neučinkovito. Konsolidacija je potekala v več korakih. S pomočjo Citrix NetScaler so zgradili sodobno globalno uravnoteženo omrežje med podatkovnima centroma in množico lokacij, Citrix XenDesktop pa za zagotavljanje dostopa do aplikacij končnim uporabnikom neodvisno od njihove lokacije; za optimizirano pospešeno dostavljanje je tukaj še Citrix CloudBridge.

Citat

Jeanine Graham-Bellamy, direktor za infrastrukturo, Royal Caribbean Cruise Lines: "Our call centers provide one of the most important sources of revenue for the company. It is critical to provide our agents with all the information and resources our guests need, so they can answer questions and connect our customers with services efficiently and seamlessly. Our Citrix solution combines the strengths of NetScaler, CloudBridge and XenDesktop to deliver a fast, responsive workspace to our call center agents, helping us provide great customer service."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.citrix.com/news/announcements/sep-2015/royal-caribbean-selects-citrix-to-deliver-mobile-workspaces-worl.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com