O-STA

gateprotect V15 - nova različica osnovne programske opreme za požarne pregrade in UTM rešitve

11.11.2015
gateprotect, nemški ponudnik rešitev IT varnosti, predvsem naprav za zaščito omrežij - UTM rešitve, VPN ali upravljanje varnosti za velike sisteme, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je v začetku jeseni 2015 predstavil novo različico svoje programske opreme in ji dodelil oznako V15. Ker gateprotect seveda ni znan kot proizvajalec programske, temveč strojne opreme, tj. predvsem kot proizvajalec naprav za zaščito omrežij pred zunanjimi dejavniki, naj povemo, da je govora o osnovni programski opremi teh naprav, torej o programski opremi, ki skrbi za izvajanje osnovnih varnostnih funkcij na UTM napravah in požarnih pregradah gateprotect. V to programsko opremo vključujemo 'gateprotect single-pass engine' na eni strani, tj. zbirko procedur za varnostno analiziranje mrežnega prometa, kakor tudi spletni upravljalni uporabniški vmesnik na drugi strani. Oboje je bilo za novo različico korenito posodobljeno.

Inženirji so se med razvojem osredotočili predvsem na hitrost, enostavno rabo in pripravljenostjo na nadaljnje spremembe. Zahvaljujoč novi programski opremi lahko novi gateprotect UTM deluje do 300% hitreje, nov spletni vmesnik gateprotect WebGUI pa omogoča upravljanje naprav iz katerekoli delovne postaje, iz kateregakoli spletnega brskalnika.

Naštejmo nekaj očitnih prednosti programske opreme gateprotect V15 in pripadajočih rešitev UTM / NGFW:

· Zelo zmogljiv programski pogon zagotavlja do 300% hitrejše delovanje UTM naprave.

· Na prihodnost pripravljena tehnologija preverjanja prometa v enem prehodu - single-pass engine.

· Spletni uporabniški vmesnik za enostavno upravljanje od koderkoli.

· Prepoznavanje in filtriranje aplikacij - npr. Skype ali Facebook.

· Na uporabnika in skupine uporabnikov orientirana varnostna pravila.

· Od vrat neodvisno šifriranje in analiza SSL za preverjanje vseh vrst komunikacijskih kanalov.

· Najnovejše funkcionalnosti zaščite omrežja in podatkov pred spamom, virusi in škodljivo kodo.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.gateprotect.de/en/gateprotect-presents-new-v15-software-version-first-utm-firewall-single-pass-engine-and-300-improved

### ### ###

O podjetju gateprotect

gateprotect GmbH je že deset let med vodilnimi ponudniki varnostnih rešitev za informacijska omrežja. V Nemčiji proizvajajo napredne požarne pregrade s popolno UTM funkcionalnostjo, so namenjene manjšim in srednje velikim organizacijam, temeljijo na patentirani tehnologiji in so znane po zanesljivosti ter predvsem po enostavnem upravljanju. Njihove VPN rešitve omogočajo varen dostop do omrežij od doma ali iz oddaljenih pisarn. Velikim podjetjem so namenjeni njihovi upravljani varnostni sistemi ter napredne požarne pregrade serije NP za velika omrežja.

gateprotect je prejel že več industrijsko uveljavljenih priznanj, na primer Frost & Sullivan Excellence Award, potrdil se je tudi z uvrstitvijo na Gartnerjev Magični Kvadrant za tržišče UTM rešitev, kjer je od leta 2010. Vse njihove rešitve zadoščajo najvišjim mednarodnim standardom, med drugim so certificirane tudi po "Common Criteria Evaluation Assurance Level 4+ (EAL 4+)". gateprotect je polnopravni član združenja TeleTrusT e.V., zato lahko svoje rešitve opremlja z oznako "IT Security Made in Germany" (ITSMIG).

Več o podjetju in rešitvah najdete na spletnih straneh: http://www.gateprotect.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com