O-STA

Citrix je vodilni ponudnik rešitev zagotavljanja dostopa do aplikacij in podatkov

16.11.2015
Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je obvestil, da je že deveto leto zapored po Gartnerju vodilni ponudnik rešitev za zagotavljanje dostopa do aplikacij. Tudi letos so Gartnerjevi analitiki (Andrew Lerner, Mark Fabbi, Danilo Ciscato, Joe Skorupa) preučili ponudbo podjetja in ga spet uvrstili v vodilni kvadrant preglednice rešitev za zagotavljanje dostopa do aplikacij in aplikacijskih podatkov - Application Delivery Controllers (ADC).

V letošnji analizi 2015 Magic Quadrant for Application Delivery Controllers (ADC) je vodilni produkt podjetja Citrix-a s tega področja je NetScaler - napreden krmilnik dobavo aplikacij v mobilnih in spletnih okoljih. NetScaler poskrbi za optimizirano, varno in nadzorovano dobavljanje v podjetju lokalnih ali storitev iz strežniškega oblaka, orientirano tako, da je delo za uporabnike čim boljša izkušnja. NetScaler MobileStream skrbi za optimizacijo mobilnih omrežij in kvalitetno dostavljanje storitev na prenosne naprave, ter tudi za varnost mobilnega okolja.

Citat

Ash Chowdappa, podpredsednik in generalni direktor, NetScaler, Citrix: "We are honored to be recognized by Gartner for the ninth consecutive year in the Leaders Quadrant of the 2015 Gartner Magic Quadrant for ADCs. Citrix NetScaler holds the clear number-two position in ADC market and is the only application delivery controller vendor that offers a comprehensive solution, including SD-WAN/WAN virtualization. The combination of these capabilities offers a unique ability to provide end-to-end application assurance and optimization. Citrix NetScaler is a strategic core component of the company's overall strategy for secure workspace, desktop and application delivery for any app, over any network, in any location. The Citrix delivery networking vision has proven to be well-aligned with our customers' demands for their businesses today. This vision enables them to transform to meet the future needs for business agility and the accelerated shift towards a fully-automated software-defined application, network and datacenter infrastructure. These trends are in play in our cloud service provider and large eCommerce customer-base, as well as early adopters in the enterprise market."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.citrix.com/news/announcements/oct-2015/citrix-positioned-for-the-ninth-consecutive-year-in-the-leaders.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com


Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com