O-STA

Centrify je postal uradni član združenja Cloud Security Alliance

16.11.2015
Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

nas je jeseni 2015 obvestil, da je postal tega oktobra uradni korporativni član združenja CSA ali Cloud Security Alliance, v okviru katerega bo pomagal podjetjem zagotavljati več informacijske varnosti z rešitvami za upravljanje in zaščito uporabniških identitet. CSA je neprofitno združenje, znotraj katerega se oblikujejo pravila za varnost strežniških oblakov in storitev, ob tem pa pomagajo tudi pri izobraževanju oz. obveščanju o varnosti oblakov ter informacijski varnosti nasploh.

Centrify bo v to združenje prinesel več kot 10 let izkušenj s področja upravljanja in zaščite uporabniških identitet. To področje je za varnost strežniških oblakov bistvenega pomena, saj so identitete, kot se rabijo v strežniških oblakih, lahko bolj izpostavljene kot pri tradicionalni rabi. S pravo tehnologijo pa je lahko raba identitet tudi v strežniških oblakih enako varna kot povsod drugod. Centrify ima že dolgo časa v ponudbi rešitve, ki integrirajo na lokaciji nameščeno programsko opremo, kot tudi storitve v strežniškem oblaku, pomeni da ima veliko izkušenj, ki bodo v okviru CSA v veliko korist.

Bill Mann, Centrify: "Centrify looks forward to participating in CSA's initiatives and research, and further contributing to cloud security standards and best practices. The CSA is a world-class organization that shares our goal of ensuring a secure cloud computing industry and environment. We look forward to collaborating with other service providers, governments and customers to further the cloud computing industry."

Več informacij o CSA je na razpolago na njihovi domači strani:

http://www.cloudsecurityalliance.org/

Jim Reavis, CEO, Cloud Security Alliance: "We are very excited about Centrify joining CSA as a corporate member. Identity is the new perimeter and Centrify has a proven track record of helping enterprises everywhere secure this perimeter. Centrify's solutions help organizations securely adopt and manage cloud solutions, which is critical."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2015/centrify-joins-cloud-security-alliance/

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com