O-STA

Guidance Software

18.11.2015
Guidance Software, vodilni svetovni ponudnik rešitev, storitev in izobraževanja za področje digitalnih forenzičnih raziskav ter eDiscovery, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je v začetku jeseni 2015 prejel dve maksimalni oceni 5 zvezdic v skupinskih testiranjih varnostnih rešitev v SC Magazine. Najbolje ocenjena Guidance Software produkta sta bila EnCase Forensic 7.10 ter EnCase Endpoint Security.

V okviru skupinskih testov pri SC Magazine preizkušajo in ocenjujejo produkte različnih proizvajalcev. V okviru testa varnostnih rešitev za končne naprave 'SC Magazine Endpoint Security Group Review' so preizkusili 10 rešitev tega tipa. V zvezi z Guidance Software so izpostavili izkušnje s področja forenzike in zmogljivosti forenzičnih rešitev, ob tem pa so tudi pohvalili pristop EnCase Endpoint Security do razreševanja varnostnih incidentov na končnih napravah. Na podlagi tega jim je rešitev posredovala take podrobne informacije o napadu kot jih nobena druga iz te skupine ni uspela najti. Pohvalili so tudi dva načina delovanja - zaznavanje nevarnosti in avtomatizacijo odzivanja na incidente, ter integracijo s SIEM in drugimi vrstami rešitev, kot so QRadar, FireEye, Palo Alto, Intel Security, Sourceire ali Cisco ThreatGrid.

Test: http://www.scmagazine.com/guidance-software-encase-endpoint-security/review/4422/


Citat, Michael Harris, vodja trženja v Guidance Software: "The results demonstrated by EnCase Endpoint Security further validate the power of the product to help organizations around the world improve their ability to detect, respond to and neutralize sophisticated cyber threats. Guidance Software is dedicated to innovation and protecting organizations' most critical assets against the ever-changing threat landscape."

V druge skupinskem testu 'October 2015 Digital Forensics Product Test' so obravnavali 8 rešitev s področja digitalne forenzike. Pri Guidance Software jim je všeč osredotočenost na storitve v podporo kazenskih postopkov, ter izboljšave v vsaki novi verziji. Za EnCase Forensic preizkuševalci pravijo, da je to orodje, katerega mora pri roki imeti vsak digitalni forenzik, ne glede na to katera druga orodja že ima na razpolago.

Citat, Michael Harris, vodja trženja v Guidance Software: "The review demonstrates why EnCase is the leading forensics vendor, and we're proud that our solution has been used by law enforcement to successfully render justice in numerous criminal investigations. Whether performing human resources, legal, security, or compliance investigations, our judicially accepted platform provides the most powerful and thorough solution for corporations, government agencies and law enforcement."

Test: https://www.guidancesoftware.com/about/Pages/newsroom/post/Guidance-Software-EnCase-Forensic-Earns-5-star-Rating-in-SC-Magazine.aspx

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezavi do izvornih novic:

https://www.guidancesoftware.com/about/Pages/newsroom/post/EnCase-Earns-5-star-Rating-in-SC-Magazine.aspx

https://www.guidancesoftware.com/about/Pages/newsroom/post/Guidance-Software-EnCase-Forensic-Earns-5-star-Rating-in-SC-Magazine.aspx

### ### ###

O podjetju Guidance Software

Guidance Software je vodilno podjetje na področju odkrivanja in digitalnih preiskav, njihov EnCase uporabljajo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, kot glavno orodje za učinkovito preiskovanje. Pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti, skladnosti s standardi in elektronskega odkrivanja podatkov. Odkriti in temeljito zavarovani digitalni dokaz so veljavni na sodiščih. EnCase uporablja več kot 100 podjetij iz seznama Fortune 500 in polovica iz Fortune 50.

Podjetje opravlja tudi posebej za stranke prirejene storitve iz omenjenih področij, z ekipo pravnih strokovnjakov z izkušnjami v detektivskih, policijskih in drugih vladnih organizacijah, svetovalcev za področje eDiscovery in sodne procese, specialistov informatike in projektnih vodij z izdatnimi izkušnjami upravljanja projektov digitalnih preiskav. Vsako leto se pri njih izuči okoli 6000 pravnih strokovnjakov, sodelavcev vladnih agencij, policistov, neodvisnih preiskovalcev in drugi. Stranke podjetja so vladne agencije in korporacije iz praktično vseh panog.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.guidancesoftware.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, projektni vodja
alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com