O-STA

Okrogla miza na sejmu Ambient "Oblikovanje danes - sedanji in prihodnji trendi v luči trajnostnega razvoja in migracij"

Ljubljana, 18.11.2015

Arhitekti, oblikovalci in strokovnjaki na področju oblikovanja so danes v Ljubljani razpravljali o arhitekturi in trajnostnemu razvoju, migracijah in trenutno aktualnih trendih. Okroglo mizo o zgoraj omenjenih temah je v okviru sejma Ambient pripravila Agencija za gospodarsko promocijo, oddelek Veleposlaništva Italije skupaj z Gospodarskim razstaviščem.

Veleposlanica Republike Italije, nj. eks. Rossella Franchini Sherifis, je omenila pomen tradicije podjetništva in designa kot temeljev znamke "Made in Italy" na področju urbanistike in notranjega oblikovanja. Poleg tega je poudarila, da je italijanski razvoj plod novih izzivov in sodelovanja s tujimi partnerji, kot je Slovenija.

Mizo je moderirala Nada Vodušek, znana slovenska oblikovalka, ki je govorcem pomagala s svojimi izjemnimi izkušnjami in sposobnostmi vodenja. Maurizio Molini (Studio Molini), se je pomudil pri temi bogate Paladijeve dediščine, ki ga navdihuje pri delu v Vicenzi, pojasnil je tudi svoj novi koncept znamke Made with Italy. Dimitri Waltritsch (waltritsch a+u) je povedal, kako njegova tržaška dejavnost vsakič znova ponuja nove smeri za inovacijo in rast, tudi v tujini, s pomočjo preoblikovanja tipičnih kulturnih elementov tudi tistih kultur, ki so zelo oddaljeni od evropskega kulturnega konteksta. Rok Kuhar, iz Studia Raketa, je osvetlil najnovejše razvojne dosežke na področju komercialne arhitekture in predstavil nekatere od svojih številnih oblikovalskih projektov. Natuzzi je predstavljal Lee Hunnisett De Beer (Retail Tools & Visual Manager Natuzzi), ki je okroglo mizo zaključil z zanimivimi mislimi o izkušnjah italijanskega podjetja, ki je iz Apulije doseglo ves svet, hkrati pa se je dotaknil tudi vloge raziskovanja novih inovativnih rešitev pri razvoju, tako na lokalnem, kot na preostalih trgih.


Ljubljana Office
- Italian Trade Agency - ICE

Trade Promotion Section of the Italian Embassy

Cankarjeva 10, 1000 Lubiana, Slovenia T +386 14224370 F +386 14224375 lubiana@ice.it

www.ice.gov.it/paesi/europa/slovenia www.italtrade.com/slovenija