O-STA

Okrogla miza @ Sejem Ambient "Oblikovalska industrija"

Ljubljana, 11.11.2016
Danes se je v Ljubljani odvila okrogla miza "Oblikovalska industrija", kjer so sodelovali pomembni gostje: Jure Miklavc, zvezda slovenskega oblikovanja in Odo Fioravanti, večkrat nagrajeni oblikovalec in kurator epizode "Novi heroji" Bienala industrijskega oblikovanja Ljubljana (BIO - Daleč, tako blizu). Govornika sta predstavila svoje izkušnje kot ustvarjalca, ki se vsakodnevno srečujeta z vedno bolj kompleksnimi zahtevami proizvajalcev in potrošnikov.

Matjaž Žigon in Marzia Guida, predstavnika podjetja Fiera Milano (milanskega sejma) sta predstavila HOMI, nov pomemben projekt, namenjen osebi in stilu življenja, nov koncept sejma, ki v središče postavlja osebo, njen stili in njen prostor.

Primerjava različnih perspektiv govornikov, ki jo je vodila znana slovenska oblikovalka Nada Vodušek, je sprožila živahno in plodno razpravo o oblikovanju kot sintezi med različnimi osebami, funkcijami in stili, ki se spreminjajo v koraku s časom, glede na trg in industrijo, ki iz teh trendov ustvarja izzive za vedno nove scenarije.

Na srečanju, ki ga je odprla direktorica Agencije ICE, Elisa Scelsa, sta občinstvo nagovorila tudi Direktor Gospodarskega razstavišča Iztok Brici in veleposlanik Republike ltaliije v Sloveniji, Nj. Eks. Paolo Trichilo, ki je poudaril pomembnost tradicije podjetništva, oblikovanja in inovacij, stebrov znamke Made in ltaly (nerejenega v Italiji).

Okrogla miza kot tudi razstavni prostor ltalian Design Experience, ki bo na ogled vse dni sejma (od 9. do 13. novembra, paviljon Kocka A2), sta plod večletnega sodelovanja med Agencijo ICE Ljubljana, Oddelkom veleposlaništva Italije za gospodarsko promocijo, in Gospodarskim razstaviščem Ljubljana, pri organizaciji pa sta letos sodelovala tudi Italijanski inštitut za kulturo v Ljubljani in podjetje MŽ Consulting&Fairs, Predstavništvo Fiera Milano za področje Alpe-Jadran.