O-STA

Kyocera podpira Google Tiskanje v oblaku

Ljubljana, 22. december 2015 - Kyocera Document Solutions, eno od vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je objavilo združljivost izbranih modelov tiskalnikov in večopravilnih naprav Kyocera z rešitvijo Google Tiskanje v oblaku. Tiskanje in dostop do dokumentov od koderkoli je tako od zdaj še enostavnejše, pri čemer ni potrebna pomoč strokovnjakov iz oddelkov za IT v podjetju.

Google Cloud Print ali Tiskanje v oblaku, je storitev podjetja Google Inc., ki uporabnikom omogoča tiskanje neposredno iz njihovih pametnih mobilnih naprav, osebnih računalnikov ali katerihkoli v splet priključenih naprav na katerikoli v oblak priključen tiskalnik. Pri tem pa na te naprave ni potrebno namestiti posebnih tiskalniških gonilnikov. Potrebo po tiskanju iz pametnih telefonov in tablic ima vse več uporabnikov, še posebej na področju javne uprave in šolstva, ki sta za Kyocero ključna, saj potrebujeta prilagodljivejši pristop k tiskanju brez uporabe specializiranih tiskalniških strežnikov.

Hans-Gerd Schmidt, produktni vodja pri Kyocera Document Solutions Europe je izjavil: "Zavedamo se dejstva, da ljudje vse več dela opravimo na poti. Zato so digitalni delovni tokovi postali izjemno pomembni. Naše stranke potrebujejo enak dostop do dokumentov na mobilnih napravah kot ga imajo na namiznih. Googlova storitev Tiskanje v oblaku ponuja potreben nadzor in prilagodljivost, brez uporabe drage infrastrukture."

Za kar najboljšo kakovost opravljenega dela v pisarni ali na poti, v številnih organizacijah uporabljajo tako osebne računalnike kot mobilne naprave. Pri tiskanju z naprav, ki so združljive s storitvijo Google Cloud Print, uporabniku ni treba izbirati naprave, s katere bo dokument natisnil, niti ni potrebno prenašati in nameščati tiskalniških gonilnikov. Storitev prinaša podjetjem številne koristi, saj zaposlenim omogoča popoln dostop do njihovih dokumentov kjerkoli se nahajajo, s čimer jim olajša delo in prihrani čas. Uporabnik lahko natisne dokument na tiskalniku tudi ko je zunaj pisarne ali pa ga pošlje na katerikoli izbrani tiskalnik iz oddaljene lokacije. Storitev lahko uporabljajo vsi imetniki Googlovega računa.

KYOCERA neprestano širi nabor modelov, ki so združljivi s storitvijo Google Tiskanje v oblaku. Seznam podprtih modelov KYOCERA lahko preverite na spletnem naslovu http://www.google.com/intl/en/cloudprint/learn/printers.html#info-KYOCERA.

Za več informaij o storitvi Google Cloud Print obiščite http://www.google.com/cloudprint/learn/.

###

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si