O-STA

Synology je predstavil DiskStation DS416j

Zmogljiv strežnik NAS za sprejemljivo ceno. Idealen za domače uporabnike, ki želijo izkoristiti polno moč večpredstavnosti in preprosto deliti svoje datoteke.

Ljubljana, 12. januar 2016 - Tajvansko podjetje Synology je predstavilo DiskStation DS416j, nizkocenovni strežnik NAS s štirimi režami za diske, ki je namenjen domačim uporabnikom za učinkovito upravljanje podatkov in predvajanje večpredstavnostnih vsebin na zaslonih katerekoli naprave.

"Ljudje kopičimo gore fotografij, videov in drugih digitalnih datotek hitreje kot kdajkoli prej. Zato potrebujemo varen in centraliziran prostor za njihovo hrambo ter priročen način za dostop do teh podatkov in njihovo deljenje s prijatelji," je izjavil Jason Fan, produktni vodja v podjetju Synology Inc. in dodal: "DS416j prinaša bogat nabor aplikacij in velik prostor za hrambo, kar omogoča uporabnikom sinhronizacijo s storitvami v oblaku in predvajanje večpredstavnostnih vsebin za ugodno ceno."

DS416j je opremljen z zmogljivim dvojedrnim procesorjem, ki omogoča hitrosti branja, ki presegajo 112 MB/sek in zapisovanja več kot 101 MB MB/sek v RAID 5 konfiguraciji in okolju Windows, kar predstavlja 37% povečanje v primerjavi s predhodnikom. Vgrajen koprocesor za računanje operacij s plavajočo vejico še dodatno povečuje zmogljivosti glavnega procesorja in omogoča hitrejše ustvarjanje predoglednih sličic. Preko vhoda USB 3.0 je možno v DS416j priključiti takozunanje hrambeneenote,kot širok nabor drugih naprav, ki omogočajo hiter prenos medijskih vsebin ali osebnih datotek uporabnikov.

Za izboljšano uporabniško izkušnjo in energetsko učinkovitost je DS416j na sprednji plošči naprave opremljen z lučkami LED, s čimer omogoča natančen nadzor svetilnosti s štirimi stopnjami intenzivnosti. DS416j porabi 21,6 Vata energije v polnem delovanju in le 12,75 Vata v času hibernacije diskov.

DS416j poganja DiskStation Manager (DSM), najbolj napreden in intuitiven operacijski sistem za naprave NAS. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki omogočajo opravljanje nalog vse od upravljanja varnostnega kopiranja do predvajanja multimedijskih vsebin. Synology je bil, s strani bralcev revije PC Pro, izbran za najboljši NAS izdelek leta - "The Best NAS Device of 2015". Glede na izsledke njihove raziskave, je več kot četrtina pogonov NAS, ki so jih kupili bralci omenjene revije, izdelana v podjetju Synology, 97% pa bi se jih za enak nakup odločilo ponovno.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si