O-STA

BackBox Cloud - rešitev za ponudnike MSP storitev

18.1.2016
BackBox, dobavitelj vodilne programske rešitve za avtomatizacijo varnostnega kopiranja in obnavljanja za varnostne in omrežne komponente, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je pred časom predstavil tudi možnost postavitve BackBox rešitve za avtomatizacijo varnostnega kopiranja in obnavljanja konfiguracij kot storitev v strežniškem oblaku - 'BackBox as a Cloud Service'. Gre se za možnost postavitve BackBox tehnologij v obliki strežniškega oblaka, rešitev je torej namenjena ponudnikom upravljanih storitev, ki bi radi svojim strankam zagotovili tudi upravljano storitev varnostnega kopiranja in obnavljanja.

Navidezne lokacije

BackBox v strežniškem oblaku nam sedaj dovoljuje iz ene instance upravljati na desetine ali stotine strank, za katere opravljamo storitve kot so varnostno kopiranje in obnavljanje konfiguracij ter samo upravljanje naprav. Vse poteka iz strežniškega oblaka, pri čemer lahko MSP ponudnik obdrži popolni nadzor nad celotno infrastrukturo.

Porazdeljena arhitektura

Za implementacijo upravljane storitve pri stranki lahko uporabljamo tudi BackBox agente, katere nameščamo na oddaljene lokacije tj. pri strankah, le-ti izvajajo lokalno varnostno kopiranje, katerega pa še vedno v celoti upravljamo iz enega upravljalnega strežnika BackBox Management Server nameščenega v oblaku.

Redundanca

Z BackBox agenti se rešimo zahteve po neposrednem dostopu do vseh s storitvijo zavarovanih naprav v notranjosti strankinega omrežja. Ob tem pa omogočajo tudi vzpostavitev redundančne oz. zanesljive rešitve - varnostne podatke lahko hkrati shranjujemo tako v agentu na lokaciji kot tudi na centralnem BackBox strežniku v oblaku.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do domače strani:

http://www.backbox.co/product-information/backbox-cloud/

### ### ###

O BackBox

BackBox je ponudnik in hkrati tudi naziv njihove vodilne programske rešitve za avtomatizacijo varnostnega kopiranja in obnavljanja za varnostne in omrežne komponente informacijskega sistema. BackBox zagotavlja, da so vse konfiguracijske datoteke podprtih naprav in rešitev varno shranjene na enem osrednjem mestu, preverjeno v izvorni obliki, da se omogoči hitro okrevanje, ko je to potrebno. Podprt z vedno aktualnim inventarjem in funkcijo za primerjavo konfiguracij je idealen v vseh okoljih - za vsako organizacijo, več-najemniški podatkovni center ali ponudnika naprednih storitev. Strankam pomaga vzdrževati brezhibno homogeno delovanje raznolikega omrežja in varnostnega okolja z zagotavljanjem odpornosti kompleksne infrastrukture in prožne odzivnosti pri razreševanju težav.

Safeway LTD je vodilno izraelsko podjetje s področja informacijske varnosti, ki je po več desetletjih nabiranja izkušenj pri načrtovanju in vzdrževanju naprednih omrežij in varnostnih storitev razvilo BackBox, ki je sedaj deloma tudi v lasti največjega izraelskega mobilnega operaterja Cellcom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.backbox.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com