O-STA

Websense - transformacija in preimenovanje podjetja v Forcepoint

18.1.2016
Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavljata prvo Raytheon-Websense novico leta 2016 in hkrati zadnjo Raytheon-Websense oz. Websense novico na sploh. S 14. januarjem 2016 se je namreč podjetje, ki je v zadnjem letu ali nekaj več dni šlo skozi več pomembnih mejnikov, organizacijsko preoblikovalo in hkrati preimenovalo - v Forcepoint.

Čemu novo ime, kaj je njegov pomen ?

Forcepoint učinkovito brani uporabnike, podatke in celotno omrežje pred najbolj zagrizenim nasprotniki, tako 'insiderji' kot 'outsiderji', aktivno ukrepa skozi vse življenjske cikle napadov in ščiti poslovne podatke v pisarni, strežniškem oblaku ali na potovanju, kjerkoli! Forcepoint lahko poenostavi upravljanje skladnosti z regulativami, pomaga pri sprejemanju varnostno-orientiranih odločitev, pospeši sprejemanje in izvajanje protiukrepov. S pomočjo Forcepoint rešitev lahko podjetja potisnejo kibernetske strahove nekoliko na stran in se končno spet bolj osredotočijo na svoj primarni posel.

Novo podjetje Forcepoint je bilo ustanovljeno kot končni korak združevanja vodilnega ponudnika rešitev za zaščito uporabnikov in podatkov Websense, ki je doprinesel tudi k ekspertnemu poznavanju strežniških oblakov, z vrhunskimi analitičnimi tehnologijami za preiskovanje groženj iz rešitev in storitev Raytheon Cyber Products. Ter v zadnji fazi integracije oz. transformacije še s pripojitvijo tehnologij za napredno zaščito omrežij z odkupom bivšega Intel-McAfee oddelka za napredne požarne pregrade (NGFW) oz. platforme poznane tudi pod imeni Stonesoft ter Sidewinder. Misija novega podjetja je drugim podjetjem s pomočjo avtomatizacije nalog informacijske varnosti zagotoviti več virov za primarni posel podjetja.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do nove spletne strani podjetja:

https://www.forcepoint.com/

### ### ###

O Websense Inc.

Websense Inc. je bil najprej vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej pa ponuja tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov. Podjetjem, izobraževalnim ustanovam, ponudnikom internetnih storitev in domačim uporabnikom nudi vodilne rešitve, ki temeljijo na vrhunskih tehnologijah in združujejo realno-časovno analiziranje internetnih vsebin z orodji za filtriranje, pregledovanje in blokiranje. Med novostmi v družini rešitev podjetja so tudi gostovane rešitve oz. varnostne rešitve v oblaku za zaščito elektronske pošte in varovanje prometa s svetovnim spletom.

V prvi polovici leta 2015 je Websense postal lastništvo podjetja Raytheon, ki je največji ponudnik storitev in rešitev kibernetske varnosti za ameriško obrambno ministrstvo. Konec leta 2015 se je Websense-u pridružil še bivši oddelek podjetja McAfee za napredne požarne pregrade - prej Stonesoft. Čisto na koncu leta 2015 so napovedali preoblikovanje in preimenovanje podjetja.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com


Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com