O-STA

V kreativnem otroškem mestu Minicity odslej tudi bančna poslovalnica

Včeraj, 21. januarja, je kreativno otroško mesto Minicity dobilo svojo banko! Skupaj z malimi obiskovalci smo slavnostno odprli igralno enoto - NLB poslovalnico, v kateri bodo lahko otroci skozi igro spoznavali banko in poklic bančnika. Ob tem se bodo naučili tudi, kako se ravna z denarjem.


"V NLB posvečamo družinam prav posebno pozornost. Prepričani smo, da je ena izmed pomembnih popotnic za življenje tudi ta, da otroke že v rosnih letih poučimo o ravnanju z denarjem. Seveda na njim primeren in razumljiv način. Eden izmed takšnih odličnih načinov je tudi postavitev čisto prave banke v kreativnem mestu za otroke," je na otvoritvi banke v Minicityu povedal član uprave NLB Blaž Brodnjak.

"Ker je naš cilj, da znanja in poklice prenašamo v kreativno otroško mesto, smo izjemno veseli, da v infrastrukturo našega malega mesta dodajamo tudi banko, ki je kot finančna institucija del vsakdanjika vseh odraslih," je dejala psihologinja in direktorica programa Manuela Planinc, ki v Minicityju Ljubljana skrbi za pripravo programov. Otroke je povabila, da si skupaj z animatorji ogledajo, kaj se dogaja v banki. Zagotovo jih bo zanimalo, kako pride denar v bankomat in kako ga iz njega dvignejo. Ker pa je denar najprej treba zaslužiti, bodo otroci lahko skozi različne naloge v hiškah Minicityja prislužili Toli evre, jih dvignili na bankomatu in naredili načrt, kako jih bodo porabili.

Enota NLB se je pridružila 20 drugim igralnim enotam, v katerih otroci med 3. in 12. letom na zabaven način spoznavajo poklice in pridobivajo uporabna življenjska znanja z didaktičnimi igrami, ki jih je razvila ekipa strokovnjakov s področij pedagogike in psihologije v sodelovanju z 31 slovenskimi in tujimi podjetji ter javnimi ustanovami. Vse aktivnosti v mestu so zasnovane na način, da razvijajo miselne sposobnosti, domišljijo, spoznavne, socialne in čustvene zmožnosti otrok. S Središčem za starše, v katerem je na voljo celosten spekter storitev za starše in bodoče starše, pa Minicity Ljubljana nudi aktivnosti za prosti čas z dodano izobraževalno vrednostjo celotni družini.

NLB Korporativno komuniciranje

Vsa sporočila za javnost