O-STA

Apple Pay odslej na voljo tudi strankam NLB

NLB sedaj omogoča dodajanje bančnih kartic v Apple Pay.

Od danes je strankam NLB v Sloveniji na voljo Apple Pay. Apple Pay je mobilni plačilni sistem, ki omogoča preprosto plačevanje z napravami Apple v trgovinah, aplikacijah in na spletu.

Za izvedbo brezstičnega plačila, stranke zgolj približajo svoj iPhone ali Apple Watch plačilnemu terminalu. Vsak nakup z Apple Pay je varen, saj je overjen s Face ID, Touch ID ali geslom naprave, kot tudi z enkratno dinamično varnostno kodo. Plačevanje z Apple Pay je možno na številnih mestih, med drugim tudi v številnih trgovinah z živili, lekarnah, taksijih, restavracijah, kavarnah in maloprodajnih trgovinah. Za hitrejše in enostavnejše nakupe preko aplikacij ali brskalnika Safari, lahko stranke uporabljajo Apple Pay tudi na napravah iPhone, iPad in Mac, saj jim v tem primeru ni potrebno ustvarjati računov ali večkrat vnašati podatkov o dostavi in plačilu. Apple Pay tako precej olajša plačevanje dostave hrane in živil, spletno nakupovanje ter plačevanje prevoza in parkiranja. Storitev Apple Pay se lahko uporablja tudi za plačevanje v aplikacijah na Apple Watch.

Varnost in zasebnost sta osrednja elementa storitve Apple Pay. Ko stranke z Apple Pay uporabljajo kreditno ali debetno kartico, se številka kartice ne shrani v napravi ali na strežnikih družbe Apple. Namesto tega sistem napravi dodeli unikatno številko (Device Account Number), ki je šifrirana in varno shranjena v varnem element (Secure Element), naprednem certificiranem čipu, zasnovanem za varno shranjevanje podatkov o plačilu na vaši napravi.

Namestitev Apple Pay je enostavna. V iPhonu odprite aplikacijo Wallet, nato se dotaknite znaka plus (+) in sledite korakom za dodajanje kreditne ali debetne kartice NLB. Ko stranka doda kartico v iPhone, Apple Watch, iPad in Mac, lahko začne nemudoma uporabljati Apple Pay na tej napravi. Ob tem ostanejo lastnosti NLB kartic nespremenjene, med drugim bodo stranke še naprej deležne vseh nagrad in ugodnosti, ki jih ponujajo plačilne kartice NLB.

Za več informacij o Apple Pay obiščite spletno stran.

NLB Komuniciranje

Vsa sporočila za javnost