O-STA

10. SEJMI OKUSOV GASTexpo - tiskovno poročilo

Spoštovani!

V sredo, 27. januarja, se začenjajo 10. jubilejni Mednarodni strokovni SEJMI OKUSOV GASTexpo, ki bodo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali vse do sobote, 30. januarja 2016.

Danes smo izvedli tiskovno konferenco, na kateri smo predstavili letošnji strokovni program in novosti. Izpostavljamo, da bo letos bogatem sejemskem programu dodan tudi poseben program o kavi. Povzetek tiskovne konference najdete tukaj.

Novinarji lahko akreditacije za prost vstop na sejem GASTexpo pridobite na pisarna@gast.si.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 05 / 626 02 17 ali preko elektronske pošte pisarna@gast.si.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za obisk in pokrivanje tematike.

Lp,
Sara Toškan


25. 1. 2016 TISKOVNO POROČILO
Jubilejni 10. Mednarodni sejmi okusov GASTexpo v znamenju presežkov

Jubilejni 10. Mednarodni sejmi okusov GASTexpo bodo letos, od 27. do 30. januarja, potekali na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na sejmu bodo predstavljeni najnovejši trendi in inovacije s področja hrane, pijače in opreme. Poleg tradicionalnih strokovnih brezplačnih delavnic s področja peke pizze, priprave sladoleda, različnih sladic in kave je prvič letos strokovnemu programu dodana kava.

Najboljši pa se bodo lahko pomerili na že uveljavljenih mednarodnih tekmovanjih 4. MEDNARODNO PRVENSTVO Slovenije v izdelavi pice - NAJPICOPEK SLOVENIJE, 6. Mednarodno prvenstvo v izdelavi sladoleda in letos prvič na področju priprave kave BARISTA BATTLE CHALLENGE in tekmovanje barmanov AFTER DINNER KOKTAJL.

Letošnji sejmi okusov GASTexpo v znamenju KAVE
Na sejmu bodo potekala predavanja in delavnice kako do popolnega espressa s pravilno recepturo in pripravo ter o poreklu, zgodovini in kulturi pitja kave. Obiskovalci bodo lahko spoznali okuse kave iz različnih delov sveta, okušali simbiozo kave in piva, ekskluzivne tople napitke ter koktalje z okusom kave in še veliko več. Poleg tega pa se bodo lahko obiskovalci naučili, kako izvirno okrasiti kavo v skodelici "latte art" in kako pripraviti kavo po "aeropress" načinu tako v lokalu kot tudi doma.

Nadgrajujemo že tradicionalni strokovni program
V okviru že tradicionalne šole pizze se bodo obiskovalci sejma naučili kako narediti testo za najboljšo pizzo, dobili bodo praktične lekcije izdelave akrobatske pizze na način "free style" in seveda tudi možnost poskusiti pravo italijansko pizzo. Tudi letos bodo na sejmu potekale slaščičarske delavnice La GANACHE, ki je svojim obiskanim delavnicam s področja slaščičarstva dodal še peko baguette.

Slaščičarske delavnice bodo letos potekale tudi pod taktirko Lorenza Zuccarellija, lastnika priznane čokoladarnice in laščičarne iz Italije, ki bo predstavil pripravo čokoladnih mojstrovin in modernih sladic, ki jih ohlajene ponudimo v vitrini.

Ravno tako ne bodo manjkale delavnice priprave sladoleda, ki bodo potekale pod okriljem svetovno priznane institucije Caprigiani Gelato Universtiy. Delavnice bo vodil gospod Luciano Ferrari, ki se ponaša s 30 let izkušenj na področju izdelave sladoleda.

Razširjena je tudi ponudba zdrave hrane
Obiskovalci si bodo lahko ogledali ponudbo bio čokolad in se naučili pripraviti veganski sladoled kremastega okusa. Ne bodo manjkali niti zeleni čaji iz različnih koncev sveta, matcha čaji ter demonstracija priprave koktajlov iz čaja. Poskrbeli smo tudi za "cupping" - preizkušanje vseh bio dobrot na sejmu. Manjkala ne bo niti ponudba vegansko pripravljene hrane.

Obiščite sejem med 27. in 30. januarjem ter se prepričajte o bogati razstavni ponudbi in izkoristite ponudbo strokovni program sejma.

Več informacij o sejmu in programu najdete na www.gast.si.

Novinarji lahko akreditacije za prost vstop na sejem prejmete na pisarna@gast.si.
Za izjave pokličite na 05 626 02 17.
Primorski sejem d.o.o.
GASTexpo & Sladoled & Vino
Čevljarska 17 p.p. 721 6001 KOPER - Slovenia

tel.: +386/5/626-02-17
fax: +386/5/626-11-66

pisarna@gast.si

www.gast.si www.comptech.si www.primorski-sejem.si www.primorski-oglasnik.com