O-STA

Plačilo z Moneto odslej tudi na bencinskih servisih OMV

Ljubljana, 9. marec 2016 - Družba OMV Slovenija se je pridružila sistemu Moneta, tako da odslej gostom na vseh svojih maloprodajnih bencinskih servisih poleg gotovinskega in kartičnega poslovanja omogoča tudi brezgotovinsko plačevanje z mobilnim telefonom. Gostje lahko torej po novem na maloprodajnih bencinskih servisih OMV po vsej Sloveniji visokokakovostno gorivo, izdelke in dodatne storitve varno in priročno plačajo z mobilnim telefonom prek sistema Moneta. Na možnost plačila z Moneto na servisih OMV goste opozarja prepoznavna nalepka.

"Z vključitvijo v sistem Moneta smo uporabniško izkušnjo, ki jo gostom nudimo na naših bencinskih servisih, dvignili na še višjo raven. Pri tem smo upoštevali želje in potrebe naših gostov ter jim ponudili dodatno brezgotovinsko možnost plačevanja, ki omogoča tekoč, nemoten in hiter nakup. Tako lahko gostje odslej na priročen in varen način plačilo opravijo kar prek mobilnega telefona, kar je še posebej priročno v primerih, ko je bankomat predaleč, ali če se zgodi, da pozabijo denarnico," pravi Sarita Neumayr, vodja podpore prodaje in ITC - R v OMV Slovenija.

Lastnika sistema Moneta sta Telekom Slovenije in Nova KBM. "Moneta kot odprt slovenski plačilni sistem ponudnikom blaga in storitev nudi dodatno možnost brezgotovinskega prejema plačil, uporabnikom pa omogoča prijazen, varen in enostaven nakup z mobilnim telefonom, ki ga imajo vedno pri roki. Pri tem uporabniki račun za porabo poravnajo enkrat mesečno. Zadovoljni smo, da so prednosti, ki jih Moneta prinaša, prepoznali tudi v družbi OMV. Verjamemo, da bo s tem brezgotovinsko plačevanje z mobitelom še bolj privlačno za širok krog uporabnikov," je ob tem povedala Nina Strajnar, vodja skupine Moneta v Telekomu Slovenije.

Sistem brezgotovinskega plačevanja z mobilnim telefonom Moneta naročnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Debitela in Si.mobila, uporabnikom Mobi ter komitentom Nove KBM in Poštne banke Slovenije omogoča plačilo na več tisoč plačilnih mestih po vsej Sloveniji. Z varnostno kodo PIN, ki si jo uporabnik nastavi sam, so plačila, opravljena z Moneto, še dodatno zavarovana. Prav tako si lahko limit mesečne porabe vsak uporabnik prilagodi prek uporabniških strani Monete na http://www.moneta.si/uporabniske-strani/. Uporabniki službenih mobitelov lahko za Moneto uporabljajo storitev Ločen račun, prek katerega krijejo stroške zasebne rabe.

Več informacij o Moneti na www.moneta.si.

Dodatne informacije:

Valentina Danev, predstavnica za odnose z javnostmi OMV Slovenija, tel.: 05 6633440, e-pošta: valetnina.danev@omv.com;

Katarina Prešeren, vodja Služba za odnose z javnostmi Telekoma Slovenije, tel.: 01 2341118, e-pošta: pr@telekom.si.