O-STA

Vabilo na posvet Kaj lahko storijo mladinske organizacije za zdravje mladih

Partnerji v projektu Za zdravje mladih vas vabimo na posvet Kaj lahko storijo mladinske organizacije za zdravje mladih ki bo potekal v četrtek, 17. marca 2016, med 17:00 in 20:30 v City Hotelu Ljubljana (Dalmatinova ulica 15).

Na posvetu bomo uvodoma predstavili ključne izsledke naših raziskav na temo promocije zdravega življenjskega sloga v okviru mladinskih organizacij. Predstavljen bo tudi socialno marketinški pogled na spremembe delovanja mladih v smeri ustvarjanja bolj zdravega okolja. V drugem delu bomo predali aktivno vlogo predstavnikom mladinskih organizacij, ki bodo pripravljali predloge in priporočila za delovanje mladinskih organizacij, s katerim lahko prispevajo k bolj zdravemu okolju in navadam mladih.

Zakaj je pomembno spodbujati razvoj področja zdravja in zdravega življenjskega sloga v mladinskih organizacijah? Zdrav življenjski slog mladih je temelj za njihovo zdravje v nadaljnjem življenju. Mladi imajo pogosto na voljo nemalo virov informacij o večini vidikov zdravega življenjskega sloga, vendar pa zgolj informacije še ne zagotavljajo ustreznega ravnanja, saj je pomembno tudi, kdo jim informacije podaja, na kakšen način, s kakšnim namenom, v kakšnem okolju itd. Neformalno okolje brez pritiskov in klasičnih avtoritet, zgledi vrstnikov ali starejših ter splošno pozitivna in kreativna klima v mladinskih organizacijah so razlogi, ki zagotavljajo potencialno velik vpliv organizacij na (zdrave) življenjske navade mladih.

Okvirni program:

16.45 - 17.00Registracija udeležencev
17.00 - 17.15Uvod (Irena Mrak Merhar, Skavti)
17.15 - 17.40Mladinski sektor in njegov potencial za promocijo zdravega življenjskega sloga (Daša Kokole, Brez izgovora Slovenija)
17.40 - 18.05Mladinsko delo in promocija zdravja - kaj pravi teorija? (dr. Metka Kuhar, Fakulteta za socialno delo)
18.05 - 18.30Socialno marketinški pristop za doseganje in vzdrževanje vedenjskih sprememb (dr. Tanja Kamin, Fakulteta za družbene vede)
18.30 - 19.00Odmor za kavo
19.00 - 20.30Diskusija v manjših skupinah o možnostih za ustvarjanje bolj zdravega okolja v mladinskih organizacijah in organizacijah za mlade

Več:

· Spletna stran projekta Za zdravje mladih

· Za zdravje mladih na Facebooku

Za dodatne informacije nam pišite na pr@mss.si ali pokličite 041 897 616 (Borut Cink) .

Projekt Za zdravje mladih se izvaja s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma.

Vljudno vabljeni!