O-STA

Mednarodna konferenca Priznajmo neformalno - priznavanje neformalnega izobraževanja v formalnem izobraževalnem sistemu

Vljudno vabljeni na mednarodno konferenco Recognize it!/Priznajmo neformalno - Priznavanje neformalnega izobraževanja v formalnem izobraževalnem sistemu,

ki bo potekala 17. marca 2016 na Fakulteti za družbene vede,

v predavalnici 12, med 10.00 in 16.30.

Konferenca je namenjena premisleku sistemov in procesov priznavanja v okviru slovenskega formalnega izobraževalnega sistema na različnih nivojih ter njihovi primerjavi z ureditvijo priznavanja v Belgiji.

V okviru konference bo ena od ključnih belgijskih strokovnjakinj za priznavanje, Karine Janssens, predstavila ureditev priznavanja v Belgiji (Flamski del), segajoč od formalnega splošnega in poklicnega izobraževanja do izobraževanja odraslih. Pri tem bo posebej predstavila konkretni primer procesa in institucionalne ureditve priznavanja na Univerzi v Gentu.

Slovenski strokovnjaki iz različnih institucij (Center za poklicno izobraževanje, Andragoški center Slovenije, Univerza v Ljubljani, Mladinski svet Slovenije) pa bodo predstavili slovensko ureditev priznavanja v formalnem izobraževanju. Osrednji cilj konference bo seznanjanje slovenske strokovne javnosti z dobro prakso ureditve iz Belgije (Flamski del) kot tudi s trenutnim stanjem na področju v Sloveniji.

Konferenco organizirata Fakulteta za družbene vede in Mladinski svet Slovenije v okviru evropskega multilateralnega projekta Recognize it!/ Priznajmo neformalno!, ki je financiran v okviru programa Erasmus+ (strateška partnerstva na področju mladine) in katerega namen je celovito analizirati stanje na področju priznavanja tako na ravni EU kot v partnerskih državah (Slovenija, Avstrija, Belgija) ter izmenjati dobre prakse med temi nacionalnimi konteksti. Projekt koordinira Mladinski svet Slovenije.

Za dodatne informacije smo na voljo na pr@mss.si ali na 041 897 616 (Borut Cink)

Vljudno vabljeni!