O-STA

Zaključil se je računalniški pokal LOGO za otroke iz vrtca in prve triade OŠ

Na izbirnih tekmovanjih je sodelovalo 960 otrok, državnega tekmovanja pa se jih je udeležilo 61.

Ljubljana, 22. marec 2016 Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je organizirala že 19. računalniški pokal LOGO, ki ga z namenom uvajanja najmlajših v računalništvo organizira že od leta 1997. Tekmovanje v programiranju s programom LOGO, ki je potekalo v Vrtcu Rogaška Slatina, je namenjeno otrokom iz vrtcev in prvega triletja osnovne šole ter poteka v sklopu Festivala inovativnih tehnologij, ki se je odvil v začetku marca na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

"Računalniško opismenjevanje otrok že od vrtca dalje je zelo pomembno, saj danes računalnik uporabljamo že praktično povsod in si življenja brez njega ne znamo več predstavljati. Otroci se na pripravah na tekmovanja učijo uporabljati osebni računalnik in programsko opremo ter na ta način osvajajo nova znanja, ki jim bodo prišla prav tudi v nadaljevanju šolanja," je povedala Mija Kordež, vodja projektov tekmovanj pri ZOTKS

Računalniški pokal LOGO, pri katerem udeleženci tekmujejo v dvojicah, poteka dvostopenjsko - kot izbirno in državno tekmovanje. Na izbirnih tekmovanjih je v letošnjem šolskem letu sodelovalo 960 otrok, državnega tekmovanja pa se je udeležilo 61 tekmovalcev. Letos so prehodne pokale osvojili Vrtec Rogaška Slatina - enota Studenček, OŠ Prebold in VIZ II. OŠ Rogaška Slatina.

Rezultati po skupinah:

skupinadvojicašola, vrtecpriznanje
A (vrtec)Toni Colnarič in Lucijan OgrizekVrtec Studenček Rogaška Slatinazlato
B (1. razred)Nuša Ogrevc in Nika ŠtihVIZ II. OŠ Rogaška Slatinazlato
C (2. razred)Dominik Sever in Minej Lan PodlesnikVIZ II. OŠ Rogaška Slatinazlato
D (3. razred)Lina Jerkovič in Klara LešnikVIZ II. OŠ Rogaška Slatinazlato
D (3. razred)Žana Debelak in Vita ZagoričnikOŠ Preboldzlato
D (3. razred)Žan Hozjan in Mihael HozjanOŠ Franceta Prešerna Črenšovcizlato

≠≠≠

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 65-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.

Dodatne informacije
Mija Kordež
Zveza za tehnično kulturo Slovenije
Zaloška 65, p. p. 2803
1000 Ljubljana

E-naslov: mija.kordez@zotks.si

Telefon: 01/425 07 75