O-STA

Vabilo na okroglo mizo o družinskem nasilju - Ko nasilnež obmolkne

Spoštovani!

Vabimo Vas, da se 29. 3. 2016 ob 19:00 v Kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici 5 v Ljubljani udeležite okrogle mize na tematiko družinskega nasilja ter najnovejše prihajajoče spremembe zakonodaje na področju družinskega nasilja, ki nosi naslov Ko nasilnež obmolkne - Pirati na kopnem.

"Sej občasno dobi samo kako vzgojno, kako pa naj mulc drugač ve, kje so meje!"
"Nekatere pa hočejo bit tepene ..."
"Boš že vidla svoje, to boš nardila, al pa jih boš fasala."
"Prasec, nikoli več ne boš videl otroka!"

Mislite da zgornje izjave nakazujejo na nasilje? Verjetno imamo o tem zelo različna mnenja. V zadnjem času se o nasilju, tudi za štirimi stenami, veliko govori. O tem kaj so samo trši vzgojni prijemi in kaj je že nasilje, bi se lahko prerekali v nedogled. Kaj pa psihično nasilje? Ali pa ekonomsko? Kaj pa grožnje? Dejstvo je, da smo ljudje nasilna bitja in dejstvo je, da nasilje na žrtvi pušča globoke posledice. Nujno je torej, da je to pereče področje zakonsko res dobro urejeno.

Na okroglo mizo vabimo sledeče goste:

  • Mojco Centrih, svetovalno delavko Vzgojni zavod Planina in
  • Matejo Capek socialno delavko, svetovalko na društvu Legebitra.


Leta 2008 smo sprejeli Zakon o preprečevanju nasilja v družini, pravkar pa je potekala javna razprava o spremembah tega istega zakona, ki burno odmeva v javnosti. Ob tem se seveda poraja vrsta vprašanj, na katera bomo poskušali poiskati odgovore na okrogli mizi.

Preko konkretnih primerov bomo pojasnili, kako trenutno poteka zaščita žrtve, kaj se zgodi s strorilcem, kakšna je vloga vladnih in nevladnih organizacij. Kje so pomanjkljivosti in kaj bi prinesla sprememba zakona? Seveda bo prostor tudi za vaša vprašanja.

Pirati Vas vabimo, da se okrogle mize udeležite v čim večjem številu.

Naš naslov:

Piratska stranka Slovenije
Majaronova ulica 6Ljubljana 1000
Slovenia