O-STA

Synology je predstavil strežnik DiskStation DS216j

Zmogljiva in cenovno dostopna domača shramba za vse vrste medijskih vsebin.

Ljubljana, 24.3.2016 - Synology je predstavil DiskStation DS216j, strežnik NAS, ki je namenjen prenašanju medijskih vsebin v udobju domače dnevne sobe, obenem pa omogoča kakovostno deljenje datotek in izdelavo varnostnih kopij podatkov. Poganja ga dvojedrni procesor s koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico (FPU). Zato je DS216j, strežnik NAS s prostorom za vgradnjo dveh diskov, idealen za domače uporabnike, ki potrebujejo zanesljiv in učinkovit domači strežnik z nizko porabo energije.

"Menimo, da smo z DS216j dali na voljo najboljšo izbiro vsem, ki strežnik NAS uporabljajo doma in ga potrebujejo za prenos multimedijskih vsebin, delijo in sinhronizirajo datoteke, ali varnostno kopirajo svoje podatke..Poleg zmogljivosti, strežnik DS216j prinaša tudi intuitiven uporabniški vmesnik, izboljšano platformo in množico uporabnih programov," je izjavil Jason Fan, produktni vodja v podjetju Synology Inc.

Glavni procesor DS216j je nadgrajen s koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico, ki izdatno pohitri izdelavo predoglednih sličic. Obenem omogoča hitrosti prenosa podatkov 112,75 MB/sek v bralnem načinu in 97,6 MB/sek pri zapisovanju podatkov. DS216j se ponaša tudi z energetsko učinkovitostjo, saj porabi le 14,85 Vata v polnem delovanju in 6,95 Vata v času mirovanja.

DS216j poganja DiskStation Manager (DSM), najbolj napreden in intuitiven operacijski sistem za naprave NAS. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki omogočajo tako celovito podporo za domačo zabavo, kot opravljanje različnih nalog - od upravljanja varnostnega kopiranja do predvajanja multimedijskih vsebin. Po izboru bralcev revije PC Pro je bil Synology proglašenza najboljši NAS izdelek leta -"The Best NAS Device of 2015". Po raziskavi omenjene revije je več kot četrtina pogonov NAS, ki so jih kupili njihovi bralci, izdelana v podjetju Synology, 97% pa bi se jih za enak nakup odločilo ponovno.

Za več informacij, prosimo obiščite https://www.synology.com/products/DS216j.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si