O-STA

gateprotect posodablja UTM naprave

29.3.2016
gateprotect, nemški ponudnik rešitev IT varnosti, predvsem naprav za zaščito omrežij - UTM rešitve, VPN ali upravljanje varnosti za velike sisteme, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

najavljata prenovo UTM in NGFW naprav gateprotect s posodobljenimi in bolj zmogljivimi modeli.

S pričetkom pomladi 2016 bo gateprotect postopoma nadomeščal ponudbo z novejšimi modeli, najprej z manjšimi namiznimi napravami za gospodinjstva ali domače in manjše pisarne. Nova generacija ne prinaša le sodoben dizajn, pomembni so predvsem boljša zmogljivost, fleksibilnost, zanesljivost in vrhunska kvaliteta.

Vse nove male naprave iz namizne serije imajo vgrajeno procesor novejše generacije za več računske zmogljivosti. Vgradni modeli velikosti od 1U naprej temeljijo na najnovejši generaciji procesorjev tipa 'Embedded series', kar tudi v tem razredu poskrbi za več zmogljivosti, poleg tega pa še za boljši energetski izkoristek. Že 1U modeli so hitri, za še več zmogljivosti pa so tukaj še naprave vgradne velikosti 2U in z zmogljivo dvo-procesorsko arhitekturo. Modeli shranjujejo podatke na zanesljivih in hitrejših diskih tipa SSD, kateri so v zmogljivejših modelih podvojeni. Komunicirajo lahko po priključkih tipov RJ45, SFP ali SFP+, v 2U naprave pa je mogoče vgraditi še 8 dodatnih komunikacijskih modulov s priključki. Naprave imajo seveda tudi dvojno napajanje.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.gateprotect.de/en/new-high-capacity-hardware-your-firewall-software

### ### ###

O podjetju gateprotect

gateprotect GmbH je že deset let med vodilnimi ponudniki varnostnih rešitev za informacijska omrežja. V Nemčiji proizvajajo napredne požarne pregrade s popolno UTM funkcionalnostjo, so namenjene manjšim in srednje velikim organizacijam, temeljijo na patentirani tehnologiji in so znane po zanesljivosti ter predvsem po enostavnem upravljanju. Njihove VPN rešitve omogočajo varen dostop do omrežij od doma ali iz oddaljenih pisarn. Velikim podjetjem so namenjeni njihovi upravljani varnostni sistemi ter napredne požarne pregrade serije NP za velika omrežja.

gateprotect je prejel že več industrijsko uveljavljenih priznanj, na primer Frost & Sullivan Excellence Award, potrdil se je tudi z uvrstitvijo na Gartnerjev Magični Kvadrant za tržišče UTM rešitev, kjer je od leta 2010. Vse njihove rešitve zadoščajo najvišjim mednarodnim standardom, med drugim so certificirane tudi po "Common Criteria Evaluation Assurance Level 4+ (EAL 4+)". gateprotect je polnopravni član združenja TeleTrusT e.V., zato lahko svoje rešitve opremlja z oznako "IT Security Made in Germany" (ITSMIG).

Več o podjetju in rešitvah najdete na spletnih straneh: http://www.gateprotect.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, PreSales Engineer
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com