O-STA

Guidance Software EnCase : 2016 SC Awards Winner in Best Computer Forensic Solution

5.4.2016
Guidance Software, vodilni svetovni ponudnik rešitev, storitev in izobraževanja za področje digitalnih forenzičnih raziskav ter eDiscovery, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je obvestil, da je že šestič zapored osvojil priznanje za najboljšo forenzično rešitev - v kategoriji "Best Computer Forensic Solution". Za EnCase se je odločila žirija neodvisnih strokovnjakov po izboru uredništva SC Magazine bralcev, vrhunskih poznavalcev informacijskih tehnologij in predvsem varnostne problematike.

EnCase Forensic je eden od samostojnih izdelkov platforme EnCase - družine rešitev za digitalno forenziko, eDiscovery in raziskave podjetja Guidance Software. Je eden od najstarejših programov z intuitivnim grafičnim vmesnikom iz tega področja in standardno orodje za pomoč pri preiskavah v mnogih vladnih organizacijah, zasebnih pravnih in detektivskih pisarnah in v komercialnih agencijah. Glavni namen tega orodja je pomoč preiskovalcem pri izvajanju elektronskih preiskav, tj. predvsem pri preiskovanju računalniških sistemov oz. v bistvu pomnilniških enot - trdih diskov in drugih pomnilniških komponent.

EnCase Forensic v7 nove inovativne funkcije, ki omogočajo hitrejše in učinkovitejše izvajanje digitalnih preiskav. Preiskovalci lahko s tem orodjem v veliki meri avtomatizirajo obdelavo podatkov, hitreje preiskujejo pomembne dokaze, podrobno pregledujejo elektronsko pošto in še hitreje pripravljajo učinkovita poročila:

· intuitiven in pregleden uporabniški vmesnik,

· zmogljivo procesiranje podatkov,

· poenoteno iskanje,

· enostavni pregled elektronske pošte,

· integrirane funkcije za zajem iz pametnih telefonov,

· izredno hiter dostop do posameznih preiskav,

· fleksibilna poročila.

Michael Harris, vodja trženja, Guidance Software: "We're honored to be chosen as an SC Awards winner in the Best Computer Forensic Solution category. As incident responders increasingly focus on the invaluable forensic residue left behind by cyber attackers, we'll continue to innovate so that security teams have real-time access to the artifacts that help them detect and neutralize attacks faster. Customers know they can trust Guidance Software to elevate their protection against today's toughest cyber threats."

Illena Armstrong, SC Magazine: "As a winner, Guidance demonstrated unique and exceptional innovation in its approach to protecting companies from the onslaught of malicious attacks. Guidance Software's EnCase solution represents some of the most effective security technology on the market today with its deep 360-degree visibility into endpoints, servers and data stores."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www2.guidancesoftware.com/about/Pages/newsroom/post/Guidance-Software-Selected-as-2016-SC-Awards-Winner-in-Best-Computer-Forensic-Solution-Category-for-6-th-Consecutive-Year.aspx

### ### ###

O podjetju Guidance Software

Guidance Software je vodilno podjetje na področju odkrivanja in digitalnih preiskav, njihov EnCase uporabljajo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, kot glavno orodje za učinkovito preiskovanje. Pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti, skladnosti s standardi in elektronskega odkrivanja podatkov. Odkriti in temeljito zavarovani digitalni dokaz so veljavni na sodiščih. EnCase uporablja več kot 100 podjetij iz seznama Fortune 500 in polovica iz Fortune 50.

Podjetje opravlja tudi posebej za stranke prirejene storitve iz omenjenih področij, z ekipo pravnih strokovnjakov z izkušnjami v detektivskih, policijskih in drugih vladnih organizacijah, svetovalcev za področje eDiscovery in sodne procese, specialistov informatike in projektnih vodij z izdatnimi izkušnjami upravljanja projektov digitalnih preiskav. Vsako leto se pri njih izuči okoli 6000 pravnih strokovnjakov, sodelavcev vladnih agencij, policistov, neodvisnih preiskovalcev in drugi. Stranke podjetja so vladne agencije in korporacije iz praktično vseh panog.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.guidancesoftware.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com