O-STA

NSS Labs : Forcepoint Stonesoft NGFW - 'Recommended'

8.4.2016
Forcepoint, vodilni proizvajalec rešitev za napredno zaščito informacijskih omrežij, podatkov in uporabnikov, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je sredi marca 2016 obvestil, da je družina naprednih požarnih pregrad Forcepoint Stonesoft NGFW že četrto leto zapored v okviru NSS Labs od proizvajalcev neodvisnih testov naprednih požarnih pregrad prejela priznanje "Priporočena rešitev".

"Forcepoint Stonesoft Next Generation Firewall, Highly Available, Scalable and Flexible Protection Against Advanced Threats, earns NSS labs' coveted 'recommended' rating for fourth consecutive year"

NSS Testi simulirajo realno okolje in obremenitve, v katerih so Forcepoint Stonesoft NGFW rešitve dokazale močno kombinacijo varnosti in zmogljivosti in tudi ugodno TCO razmerje, in sicer s popolnim rezultatom dokazano zaustavljenih vseh 'Evasions' tehnik in brez napačnih detekcij (false positive).

Antti Reijonen, podpredsednik oddelka Network Security, Forcepoint: "We are proud of earning the NSS Labs 'Recommended' rating for the fourth year. Having a trusted third party validate the security efficacy and total cost of ownership of our product gives our customers valuable insight to needed to choose Forcepoint Stonesoft NGFW with confidence."

Slovensko podjetje REAL security je že dolga leta distributer Stonesoft rešitev v državah Jadranske regije - odkar je bilo Finsko podjetje Stonesoft popolnoma samostojno, njihovi produkti pa so se imenovali StoneGate. Kasneje je podjetje Stonesoft pristalo v lasti podjetja Intel - McAfee, kjer se je integriralo z njihovim obstoječim oddelkom za požarne pregrade. To je bilo leta 2013, medtem je McAfee postal Intel Security, ki se je konec leta 2015 spet odločil za prestrukturiranje, med drugim tudi za prodajo oddelka požarnih pregrad. Le-tega je kupil Rytheon|Websense, ki se je letos preimenoval v Forcepoint. Kar zamotan klopčič podatkov. Edina stalnica tukaj je slovenski REAL security, ki je poleg tega, da je že na začetku zastopal Stonesoft, ves čas bil tudi zastopnik prav vseh drugih omenjenih podjetij, in seveda še naprej ostaja distributer za zadnjo reinkarnacijo - Forcepoint.

John McCormack, Forcepoint CEO: "Forcepoint was created to empower organizations to drive their business forward by safely embracing transformative technologies such as the cloud, mobile, and the Internet of Things (IoT). One of our driving goals is to increase efficacy while also boosting the efficiency of scarce security professionals The Forcepoint Stonesoft NGFW, with performance validated by NSS Labs, stops threats, including 100% of advanced evasions, without producing time-wasting false positive alerts. Receiving the coveted 'Recommended' designation year after year is a credit to our team, our product architecture and the research needed to keep up with the always-evolving threat landscape."

Domača stran rešitve: https://www.forcepoint.com/product/network-firewall/forcepoint-stonesoft-next-generation-firewall

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do nove spletne strani podjetja:

https://blogs.forcepoint.com/press-releases/forcepoint-NGFW-NSS-Labs-2016

### ### ###

O Forcepoint

Forcepoint je nastal z združitvijo podjetja Websense ter Raytheon Cyber Products in pridružitvijo bivšega Intel-McAfee oddelka za napredne požarne pregrade.

Websense je bil vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej je ponujal tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov, leta 2010 pa so pod ime TRITON združili popolno kombinacijo rešitev za zaščito spletnega prometa, prometa elektronske pošte ter poslovnih podatkov, v opcijski kombinaciji na lokaciji nameščenih rešitev ali storitev v strežniškem oblaku.

V prvi polovici leta 2015 je Websense postal lastništvo podjetja Raytheon, ki je največji ponudnik storitev in rešitev kibernetske varnosti za ameriško obrambno ministrstvo. Konec leta 2015 se je Websense-u pridružil še bivši oddelek podjetja McAfee za napredne požarne pregrade - prej Stonesoft in Sidewinder. Od 14. 1. 2016 naprej poslujejo pod enotnim imenom Forcepoint.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com