O-STA

Synology je predstavil DS416slim - Majhna oblika, ogromno možnosti.

Ljubljana, 12. april 2016 - Synology je predstavil DS416slim, strežnik NAS s štirimi režami za diske. Namenjen je domačim uporabnikom in profesionalcem, ki potrebujejo kompaktno, energetsko varčno in preprosto prenosljivo rešitev za hrambo podatkov. Vanj je možno vstaviti do štiri 2,5-palčne trde diske s skupno kapaciteto 8TB prostora.

"Kljub zmanjšani obliki in neverjetno nizki teži, približno 700 gramov, prinaša DS416slim vse zmogljivosti, ki jih pričakujete od strežnika NAS Synology. Majhne mere so primerne za uporabnike, ki potrebujejo zanesljiv strežnik, nimajo pa veliko prostora," je izjavil Jason Fan, produktni vodja v podjetju Synology Inc. Daljša stranica naprave DS416slim meri manj kot 15 cm, zato jo boste gotovo lahko namestili kjerkoli, tako v majhni študentski sobi kot v prenatrpani pisarni. Prav tako je napravo preprosto prenašati. Lahko služi kot lokalni datotečni strežnik ali kot strežnik za varnostno kopiranje, kadar opravljate dolžnosti zunaj pisarne.

Glede strojne opreme, se DS416slim ponaša z dvojedrnim 1,0 GHz procesorjem s koprocesorjem za kodiranje in s 512 MB DDR3 spominom. Z vključeno funkcijo Link Aggregation, prinaša DS416slim do 170,23 MB/s hitrosti branja podatkov in 77,62 MB/s zapisovanja. Zapisovanje skozi enojno gigabitno lokalno mrežo teče s hitrostjo do 78,81 MB/s, kar predstavlja 30% povečanje, glede na model prejšnje generacije. Poleg visoke zmogljivosti, se DS416slim ponaša še z nizko porabo energije, saj med polnim obratovanjem porabi le 17,17 Vata.

DS416slim je zasnovan tako, da ga je lahko vzdrževati in čistiti. Štiri reže za 2,5-palčne diske, ki jih je mogoče menjati tudi med delovanjem, so enostavno dostopne, tako da jih lahko zamenjate izjemno hitro. Modul z ventilatorjem je postavljen na dno naprave in ga je, v primeru okvare, možno preprosto zamenjati. Poleg tega, pa je eden od dveh vhodov USB 3.0 postavljen na sprednjo stran naprave.

DS416slim poganja DiskStation Manager (DSM), najbolj napreden in intuitiven operacijski sistem za naprave NAS. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki omogočajo opravljanje različnih nalog - od upravljanja varnostnega kopiranja do predvajanja multimedijskih vsebin. Tako DS416slim prinaša vse potrebne zmogljivosti za učinkovitejše delo, kot tudi celovito zbirko večpredstavnostnih programov. Synology je nedavno v raziskavi TechTarget 10th Quality Awards NAS storage systems survey, ki je bila izvedena na vzorcu povprečnih uporabnikov, prejel najvišje ocene tako za osnovni izdelek, kot za zmožnosti, ki jih ponuja.

Za več informacij obiščite https://www.synology.com/products/DS416slim.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si