O-STA

Intel Security : McAfee Endpoint Security 10.1

13.4.2016
Intel Security, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

Predstavljata novo različico varnostne rešitve za delovne postaje, ne za potrošnike, govorimo o podjetjem in organizacijam namenjenem izdelku za učinkovito in enostavno zaščito množice delovnih postaj.

Endpoint Security je preizkušena in zanesljiva rešitev, kar sklepamo po visoki številki različice Po Gartnerjevi analizi "2016 Endpoint Protection Platform Magic Quadrant" je Intel Security v kvadrantu vodilnih ponudnikov te vrste rešitev, prekaša ga samo eno podjetje, za njim je zaostala večina znanih imen kot sta Symantec in Kaspersky. Intel Security (prej McAfee), je vodilni ponudnik rešitev za zaščito delovnih postaj že 13 let. 'Delovna postaja' je neroden izraz, termin 'endpoint' obsega tudi strežnike, Endpoint Security 10.1 ščiti končne sisteme kot samostojne entitete enako učinkovito če so delovne postaje ali strežniki. Zmogljivost pa ne pomeni tudi kompleksnost, Endpoint Security (različici 8 in 10) je na izboru "AV-TEST Best Usability 2015 Award" prejel priznanje, ki se običajno podeljuje samo najbolj uporabniško prijaznim rešitvam za podjetja.

Do leta 2016 se je varnostna situacija spremenila tako, da funkcije klasičnih rešitev več niso dovolj, antivirusi so pozabljeni, tudi na rešitvah za delovne postaje je bilo treba nekaj spremeniti. Intelova nova varnostna strategija poenoti zaščito, prepoznavanje in potem ustrezno prilagoditev tveganj ter groženj, deluje v realnem času in je upravljana iz centra za učinkovito izmenjavo informacij med vsemi komponentami. Na podlagi povratne informacije se sproti razvija, se uči in prilagaja novim grožnjam. To je Endpoint Security 10, ki temelji na treh tehnologijah: Threat Prevention, Web Control ter integrirani Požarni Pregradi. Modula Threat Prevention ter Web Control skupaj ščitita uporabnike pred prenosi škodljivih datotek. Web Control zazna prenos s sumljivega strežnika in obvesti Threat Prevention, ki takoj sproži varnostni pregled datoteke. Zbrani podatki se posredujejo še modulu požarne pregrade za večjo varnost postaje in omrežja, vključena je integracija z Global Threat Initiative. Datoteka se skenira že med vstopom v delovno postajo, ne šele takrat, ko je že v operacijskem sistemu, lahko tudi z bolj občutljivimi parametri GTI. Ta časovna prednost je bistvenega pomena za boljšo zaščito pred naprednimi usmerjenimi napadi.

ENS 10 sproti zbira vse sistemske informacije za morebitno kasnejšo analizo in boljšo zaščito v prihodnje pred podobnim napadom. Več informacij, kot pridobi iz analize groženj, bolje lahko ukrepa, bolj varni smo. Zbrane informacije o napadu se posredujejo še v ePO, kje so prikazane v razumljivi obliki, ali pa se delijo z drugimi komponentami, na primer McAfee Active Response. ENS 10 komunicira informacije z drugimi rešitvami po protokolu McAfee Threat Intelligence Exchange (TIE).

Modularna arhitektura ENS 10 z integrirano požarno pregrado pomeni, da ni več ločenega nameščanja, upravljanja in delovanja več različnih rešitev na eni delovni postaji, temveč le en učinkovit in popoln varnostni izdelek.

V izvornih materialih lahko pridobite tudi popoln seznam novosti v različicah ENS 10 in 10.1.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do:

http://www.mcafee.com/us/products/endpoint-protection/endpoint-security.aspx

### ### ###

O podjetju Intel Security

Intel Security, del korporacije Intel, je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov varnostnih rešitev na svetu, kar dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Preverjeni proaktivni varnostni produkti in storitve vseh vrst - zaščita končnih točk, varnost elektronske pošte in spletnega prometa, požarne pregrade in preprečevanje vdorov, SIEM ter druge varnostne rešitve in storitve v oblaku so namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Z v hiši razvitimi inovativnimi rešitvami za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Kupci rešitev Intel Security so največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, a tudi milijoni domačih uporabnikov in družinskih podjetij. Za podjetjem je dolgoletna tradicija, velik del Intel Security je namreč nastal iz nekdanjega podjetja McAfee, ustanovljenega že leta 1987 kot prva komercialna proti-virusna rešitev, katerega je Intel prevzel leta 2011 in potem postopoma ukinil ime blagovne znamke.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.intelsecurity.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, PreSales Engineer

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com