O-STA

Telekom Slovenije tudi za letošnje prvomajske praznike pripravil posebno ponudbo za Hrvaško

Ljubljana, 21. aprila - Telekom Slovenije bo tudi letos svojim uporabnikom, ki bodo med prvomajskimi prazniki dopustovali na Hrvaškem, omogočil ugoden mobilni prenos podatkov. Uporabnikom, ki bodo od petka, 22. aprila, do torka, 3. maja, na Hrvaškem v omrežju operaterja Hrvatski Telekom vklopili podatkovni paket HR internet, bo 3 GB prenosa podatkov do konca maja na voljo za 9,95 evra.

Ponudba HR internet na Hrvaškem velja v omrežju operaterja Hrvatski Telekom (omrežje z imeni HR-CRONET, T-Mobile HR ali HT HR), uporabniki Telekoma Slovenije, ki uporabljajo prenos podatkov LTE/4G, pa lahko prednosti hitrega mobilnega interneta izkoristijo tudi v omrežju omenjenega operaterja, kar jim zagotavlja gostovanje LTE.

Naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije lahko storitev HR internet vključijo tako, da pošljejo SMS z vsebino HR internet na številko 1918, izklopijo pa tako, da na številko 1918 pošljejo SMS z vsebino HR internet NE (poslani SMS se obračuna po veljavnem ceniku). Po vklopu je storitev aktivna do preklica in se samodejno podaljša v naslednje obračunsko obdobje, vendar najdlje do 31. julija 2017, ko bo storitev izklopljena. Storitev se obračuna za celotno obračunsko obdobje, ne glede na datum vklopa ali izklopa storitve.

Storitev HR internet v redni ponudbi naročnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije sicer omogoča 1 GB prenosa podatkov v omrežju operaterja Hrvatski Telekom za 20 evrov mesečno. Naročniki, ki imajo storitev HR internet že vklopljeno oziroma si jo bodo vklopili pred 22. aprilom, bodo prav tako do konca maja imeli na voljo 3 GB prenosa podatkov. Navedeno velja v primeru, da bodo med 22. aprilom in 3. majem v omrežju operaterja Hrvatski Telekom uporabljali prenos podatkov. V tem primeru sicer za storitev HR internet velja redna cena.

V Telekomu Slovenije uporabnikom, ki storitve HR internet po izteku akcijske ponudbe ne bodo več potrebovali, svetujejo, da si storitev izklopijo pred 1. junijem 2016, saj se bo od tega dne dalje storitev zaračunavala po rednem ceniku.

V času posebne ponudbe princip pravične uporabe stopi v veljavo pri doseženih 3 GB prenesenih podatkov, po tem se hitrost prenosa omeji na 64 kb/s v smeri do uporabnika in 64 kb/s v smeri od uporabnika. Uporabniki, ki imajo storitev HR internet vklopljeno, jo lahko samodejno uporabljajo tudi na kartici SIM 2 (pri tem si nosilna in podrejena številka delita zakupljene količine prenosa podatkov).

Navedena cena vključuje DDV.

Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije je na voljo na www.telekom.si.