O-STA

VXL predstavil nove vstopne modele lahkih odjemalcev IQ-L

23.5.2016
VXL, ponudnik tehnologije lahkih odjemalcev ter strojne in programske opreme zanje, s štirideset leti izkušenj z odjemalci za vse operacijske sisteme in raznolike potrebe, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je predstavil nove modele osnovnih namiznih lahkih odjemalcev IQ-L, prvenstveno namenjenim povezovanju s strežniki v oblakih. Novi, sicer 'vstopni' modeli odjemalcev temeljijo na zmogljivem procesorju Intel Baytrail-M Celeron 1.58GHz Dual Core s pospeševanjem frekvence do 2.25GHz, zato dosegajo na meritvah zmogljivosti impresivne rezultate. To so odjemalci z vgrajenim operacijskim sistemom Linux ali Windows in so primerni za poganjanje tudi po več aplikacij hkrati na vodilnih industrijskih komunikacijskih standardih Citrix HDX, VMware Horizon View ter Microsoft RDP. Vgrajenega imajo še 32GB Flash pomnilnika ter 4GB RAM (WE8S ter Windows IoT) ali 8GB Flash in 2GB RAM (Gio6 Linux), gigabitno omrežje, tri USB priključke (1 x 3.0 in 2 x 2.0), grafični procesor Intel HD ter grafične priključke HDMI in VGA. Opcijsko se lahko odločimo tudi za brezžično povezljivost tipa Wi-Fi ali Bluetooth.

Sicer majhna napravica je namiznega tipa a je opremljena tudi s sistemom za montažo neposredno na monitor na VESA priključek, na ta način dobimo praktično monitor-odjemalec in maksimalno privarčujemo prostor na verjetno že tako ali tako prenatrpani pisalni mizi.

Frank Noon, VXL: "Our new IQ-L series puts VXL very much at the forefront of the highly competitive entry-level sector. Not only is it the ideal solution for task and knowledge users, it's also one of the lowest cost and best value desktops available today."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.vxl.net/about/news-and-updates/starting-from-just-179-vxl-sets-a-new-benchmark-in-entry-level-desktop-cloud-clients-with-its-high-spec-dual-core-iq-l-range

### ### ###

O podjetju VXL Instruments

VXL je že skoraj med veterani IT industrije saj obstaja že od leta 1976. Je precej ozko usmerjeno podjetje, ki na tržišču ponuja tako rekoč samo lahke odjemalce oziroma se ukvarja skorajda samo z razvojem programske in strojne tehnologije za potrebe lahkih odjemalcev. Na področju programskih rešitev ponujajo še digitalno podpisovanje, programsko opremo za centralno upravljanje naprav, ter še nekaj drugih na sorodna področja vezanih orodij. Sicer globalno podjetje je med drugim prisotno v ZDA, Veliki Britaniji, Francij, Nemčiji, Emiratih, Indiji in v Singapurju, ameriški sedež podjetja je v Teksasu - Huston, evropski sedež v Manchestru, programska razvojna ekipa in strojna proizvodnja pa so locirani v Indijski Silicijski Dolini v mestu Bangalore.

Prednost podjetja VXL je ponudba s celovitim razponom lahkih odjemalcev, ki vsebuje nekaj za vsakogar. Glede na obliko je mogoče izbirati med strojno ali programsko opremo. Glede na zmogljivosti lahko izbiramo med tremi zmogljivostnimi razredi ter med ničelnimi odjemalci brez operacijskega sistema, ali takimi z vgrajenimi različicami Linux ali Windows. Glede na rabo imamo na voljo modele za več sistemov in navideznih okolij - VMware, Citrix, Microsoft, Teradici idr.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.vxl.net/

Dodatne informacije:

David Ivačič, direktor prodaje
david.ivacic@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com