O-STA

23. PRIMORSKI SEJEM vabi k obisku!

Letošnji tradicionalni mednarodni obrtno podjetniški sejem PRIMORSKI SEJEM se bo odvijal že 23-tič in sicer v ustaljenem terminu tik pred poletno sezono, 26. - 29. MAJA-a 2016 v Areni BONIFIKA v Kopru in njeni bližnji okolici.

Vsako leto sejem obišče več kot 20.000 obiskovalcev, kar za krizne čase presega vsa pričakovanja! Prepričani smo, da bo tako tudi letos! Obiskovalci vsa leta odidejo s sejma zadovoljnih obrazov, saj je bila ponudba s strani razstavljavcev pestra, raznolika in zanimiva.

Tudi letos obiskovalci sejma ne bodo zapustili razočarani nad ponudbo okrog 200 - tih domačih in tujih razstavljavcev, ki jim bodo pokazali zares zanimive in pestre razstavne programe.

Glavnino razstavljavcev predstavljajo podjetja in obrtniki iz Slovenije, povečuje pa se tudi zanimanje in udeležba razstavljavcev iz Italije in tudi drugih držav EU. Iz razstavnega programa razstavljavcev prevladuje ponudba s področja opreme za dom, stanovanja in hiše, telekomunikacij, stavbnega pohištva, kopalniške opreme, pohištva, gospodinjskih pripomočkov, turizma (zdravilišč), avtosalon in drugo.


Sejem je pretežno razstavnega značaja in vsako leto razstavljavcem nudi odlične poslovne priložnosti, ki jih le ti s pridom izkoristijo. Sejem je namreč v svojem pravem pomenu obrtno - podjetniški sejem, namenjen razstavi ter sklepanju poslov. V času recesije je le-to še kako pomembno, saj so sejmi v tem času ena izmed najustreznejših in najdostopnejših oblik promocije podjetnikov. Poleg tega šteje Primorska regija med bogatejše regije v Sloveniji v smislu kupne moči kupcev.

POVZETEK DOGAJANJ z letošnjimi NOVOSTMI

Z zadovoljstvom vas obveščamo, da se bo letošnji sejem odvijal na večjih - dodatnih površinah, saj bomo lahko koristili na novo urejeno parkirišče ob dvorani. Tu bodo lahko razstavljali zunanji razstavljavci, postavili bomo tudi montažno dvorano, kjer se bo odvijalo sledeče:


Prireditev "ZA MLADE PO SRCU" & ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU

Vse dni sejma smo pripravili razstavni program "Za mlade po srcu", ogledali pa si boste lahko tudi privlačne nastope v dvorani D na prireditvenem odru. Prisotna bodo društva, zavodi in druge institucije, ki bodo poskrbele za širjenje pomembnih informacij. Obiskali boste lahko Dneve odprtih vrat Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper, kjer se boste lahko preizkusili v učenju tujih jezikov, ročnih delih, tečaju računalništva, družabnih igrah in se pridružili raznolikim in zabavnim aktivnostim, ki jih pripravljajo njihovi člani. Slovensko društvo Hospic bo na stojnici predstavilo svoje delovanje skupaj z informativnim gradivom, pripravljaj tudi predavanje, kjer bodo na vprašanja odgovarjali strokovni delavci. Z lutkovno predstavo, namenjeno najmlajšim pa bodo približali krog življenja še otrokom. Prisotno bo tudi Društvo za pomoč pri demenci "PRIMORSKE SPOMINČICE" in Rdeči križ Slovenije, s koristnimi informacijami za obiskovalce.

OTROŠKI SMEJEMček & SONČKOV FESTIVAL

To leto bomo v razširjenem sklopu sejma ponujali bogat razstavni program v montažni dvorani, kjer bodo predstavljene različne knjige za otroke in mladino, prehranska dopolnila za vso družino, spoznavali boste področje aromaterapije, kozmetike in druge izdelke. Otroci se bodo lahko udeležili tudi zanimivih kuharskih delavnic Emilije Pavlič, Miss Dolce in La Ganache, spoznavali bodo Kitajsko in Japonsko na zabaven način, prijazni policisti pa bodo predstavili svoje delo, ozaveščali o varnem prometu in medvrstniškem nasilju, svoje znanje pa boste lahko preizkusili tudi na simulatorju varne vožnje. V petek bodo za vas prikazali tudi poslušnost in obrambo službenega psa. Na prireditvenem odru smo za vas pripravili zabavne nastope plesnih, glasbenih, navijaških in drugih skupin ter številna druga presenečenja, ki bodo popestrila obsejemski program. Kot vsako leto pa bo SONČKOV Festival poskrbel za dobrodelno obarvanost prireditve in s pomočjo Karitasa zbiral šolske potrebščine za otroke, ki jih najbolj potrebujejo.

KULINARIKA & ŠIROKA POTROŠNJA

V dvorani D pa vas bodo pričakale tudi prodajne stojnice s področja kulinarike, ki bodo poskrbele za gurmanske užitke. Na voljo bo bio čokolada, ekološki presni izdelki, ekološki mlečni in mesni izdelki, ekološka zelišča, med, makroni, vino in ostale kulinarične dobrote ter program široke potrošnje.Za dodatno popestritev pa bodo poskrbele zanimive kuharske delavnice za otroke in odrasle.


Brezplačna ENERGETSKA SVETOVANJA za OBČANE

V sklopu sejma bodo vse dni potekala brezplačna strokovna predavanja iz področij učinkovite rabe energije, katera bodo izvajali svetovalci mreže ENSVET (Energetsko svetovanje za občane), ki deluje v okviru ZRMK.

DELAVNICE, POSVETI IN IZOBRAŽEVANJA za OBRTNIKE in PODJETNIKE

Kot vsako leto smo tudi letos pripravili delavnice, posvete in izobraževanja posebej za OBRTNIKE in PODJETNIKE z brezplačno udeležbo. Vzporedno s sejmom bo potekal Posvet območnih obrtno-podjetniških zbornic Izola, Koper, Piran in Sežana; Poslovno srečanje obrtnikov in podjetnikov iz Slovenije, Hrvaške in Italije ter Strokovno srečanje na temo podjetništva in predstavitev področja industrijske lastnine. Vsak dan sejma bodo potekale tudi različne delavnice za obrtnike in podjetnike ter predavanja iz sklopa Učinkovita rabe energije.

PRIREDITVENI ODER & Gostinska ponudba

V sklopu dodatnih površin bo lociran Gostinec in Prireditveni oder, kjer se bo odvijal celoten program tako s področja Otroškega smejem-čka kot Senirofesta kot drugi zabavno-animacijski program. Program na prireditvenem odru bo potekal v dopoldanskem času med 10.00 in 13.00 in v popoldanskem času med 17.00 in 20.00. Na odru se bodo predstavili Vrtec Zagorje ob Savi, Glasbena šola Koper, Plesno društvo AKS dance studio, AKUD Kolo, Oš Šmarje KUD Balerima, CDA za starejše občane Koper in drugi. Pričakuje pa vas tudi VIKEND GLASBE, ZABAVE IN PLESA z DJ Lovro, Talenti Primorske, animacijo in karaokami, od petka do nedelje, med 17.00 in 21.00 uro.

Urnik sejmišča
Četrtek,26. 5.201614.00 - 20.00
Petek,27. 5.20169.30 - 21.00
Sobota,28. 5.20169.30 - 21.00
Nedelja,29. 5.20169.30 - 20.00

Vljudno vabljeni k obisku.