O-STA

Kirill Tatarinov : Predstavljamo Nov Citrix

Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavljata novo smer podjetja, katerega vodenje je januarja 2016 prevzel Kirill Tatarinov kot nov direktor oz. CEO. Kirill je veteran z 19 leti upravljalnih izkušenj iz Microsoft-a, kjer je bil nazadnje izvršilni podpredsednik oddelka za poslovne rešitve oz. Business Solutions. Vodenje Citrix-a je prevzel na pobudo investitorja Elliott Management, ki je po prevzemu 7.5% deleža podjetja zahteval nekaj reorganizacije v Citrixu.

Na spodnjem naslovu je daljši intervju, iz katerega povzemamo samo en odgovor z globalno predstavitvijo segmentov bodoče strategije.

Citrix se osredotoča v rešitve za hiter in varen dostop do aplikacij in podatkov. Fokusiramo se v naslednja štiri področja:

· Virtualizacija
Osnovna problematika, iz katere je Citrix pravzaprav štartal, je zagotavljanje virtualiziranih namizij in aplikacij. To bo vedno ostalo eno od osnovnih področij našega poslovanja, seveda s prilagajanjem trenutnim trendom, dandanes je to opcija zagotavljanja virtualnih okolij v strežniškem oblaku.

· Mobilnost
Mobilnost je tesno vezana na virtualizacijo namizij in aplikacij, zato ni prav nič nenavadnega, da ostaja eden od temeljnih biznisov Citrix-a. Predvsem upravljanje in zagotavljanje rabe prenosnih naprav in aplikacij, s tem pa seveda zagotavljanje dostopa do poslovnih podatkov kjerkoli in kadarkoli.

· Mreženje
Na tem področju pokriva Citrix z družino izdelkov NetScaler več različnih zahtev oz. IT področij. NetScaler je rešitev za optimizacijo obratovanja WAN omrežij (WAN optimization), je varnostna prehodna točka (Gateway) in rešitev za optimizacijo dostopa do aplikacij (Application Delivery Controller) hkrati, ki podpira tudi izgradnjo programsko oblikovanih omrežij. NetScaler je lahko nameščen kot samostojna rešitev za izgradnjo omrežij kot tudi v podporo drugim Citrix rešitvam.

· Deljenje datotek
Morda se zdi nenavadno da se Citrix ukvarja z rešitvami za dostop do datotek, a te so namenjena zgolj profesionalcem oziroma podjetjem, opcije za posameznike ni. Datoteke so večinoma dokumenti in dostop do dokumentov je za podjetja kritičen. Citrix nadgrajuje dostop do datotek s funkcijami kot so digitalno podpisovanje in vgrajen delovni proces.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.networkworld.com/article/3058015/virtualization/introducing-the-new-citrix.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, projektni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com