O-STA

Nova platforma Citrix NetScaler-ja - NetScaler T1000 series

8.6.2016
Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavljata novo NetScaler opcijo izjemne zmogljivosti in nadgradljivosti, primerno tudi za največje operaterje oz. ponudnike telekomunikacijskih storitev.

Evolucija prometa

TK operaterji morajo dandanes, da lahko ostajajo uspešni, poslovati na podlagi prilagodljive in nadgradljive tehnične platforme. To se je pokazalo zaradi hitre evolucije podatkovnega prometa v zadnjih letih, na kar so vplivala predvsem mobilna omrežja oz. revolucija v mobilnem podatkovnem prometu. V le nekaj letih je zaradi rabe prenosnih naprav, izredno hitrega razvoja mobilnih telefonov in novih brezžičnih (802.11ac, Wave 2) ter mobilnih (LTE) tehnologij promet izredno hitro zrastel. A to še ni vse, analize pravijo, da bo obseg mobilnega videa še vsaj do leta 2020 rastel za vsaj 60% letno. Temu mora seveda z enakim tempom slediti tudi operaterjeva hrbtenica telekomunikacijskega omrežja, kar pa je mogoče le, če je osnova dovolj nadgradljiva in prilagodljiva.

Citrix NetScaler T1000

Citrix je za TK operaterje, ki se soočajo z intenzivno rastjo, pripravil novo serijo naprav NetScaler. Družina T1000 vključuje dokazano uspešno optimizacijsko tehnologijo ByteMobile. S T1000 je mogoče zgraditi bolj učinkovito in predvsem potrjeno bolj nadgradljivo arhitekturo omrežja, to pa pomeni tudi bolj gospodarno izkoriščanje omrežja in predvsem mobilnega prometa. Chris Koopmans, direktor oddelka Service Provider Platform, Citrix: "We are improving the economics of mobile traffic management by delivering an innovative solution that combines ByteMobile optimization technology with NetScaler ADC platform, to help improve overall network efficiency and deliver an enhanced subscriber experience. In a world where traffic keeps growing at a rapid pace, service providers need a consolidated platform that scales with demand while also reducing costs"

Prednosti NetScaler T1000 za ponudnike TK storitev vključujejo med drugim tudi naslednje lastnosti in funkcionalnosti, ki omogočajo:

· ByteMobile - Platforma NetScaler T1000 kombinira v eni rešitvi tehnologije za uravnavanje prometa, uporabniško orientirano usmerjanje, CG NAT, napredno prepoznavanje prometnih podatkov, ter enkratno optimizacijsko tehnologijo.

· Konsolidacija raznolikih funkcionalnosti v enotno platformo - za hitro namestitev, zmanjšanje kompleksnosti in povečanje učinkovitosti. Predvsem v prejšnji alineji navedene tehnologije so tiste, ki omogočajo konsolidacijo na nivoju TK operaterja.

· Nadgradljiva ponudba S/Gi-LAN storitev - T1000 zagotavlja rast v primeru katerokoli praktične zahteve - po več podatkih, več storitvah ali boljšem upravljanju.

· Opcije za različno velika omrežja - Modeli platforme NetScaler T1000 podpirajo pasovne širine v razponu od 20 do 100 Gbps ali v razponu od 100 do 160 Gbps z opcijsko licenco za hitrejše prenose. S funkcionalnostjo gručenja več naprav v eno logično enoto lahko dosežemo tudi do 3.3 Tbps.

· Optimizacija stroškov ter investicij - Rešitev je finančno optimalna opcija tako za zagon obratovanja, se pravi za boljši CAPEX, kot tudi kar se tiče rednih stroškov obratovanje oz. z boljšim OPEX faktorjem od dosedanje ali konkurenčne ponudbe.

· Prehod v bodoča avtomatizirana in virtualna omrežja - NetScaler je certificiran za uspešne OpenStack distribucije tipa Red Hat ali Mirantis. Lahko se ga namesti kot fizična opcija (PNF), vsak NetScaler virtualni ADC (VPX) pa lahko sobiva z obstoječim fizičnim NetScaler PNF v hibridnem omrežju in se ga upravlja iz enotnega okolja.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.citrix.com/news/announcements/feb-2016/citrix-improves-the-economics-of-managing-mobile-traffic.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, projektni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com