O-STA

Intella Vound - predstavitev rešitev za digitalno forenziko

15.6.2016
Intella Vound, vodilni svetovni ponudnik tehnologij in rešitev za forenzične preiskave, odkrivanje elektronskih podatkov ter upravljanje informacij, ki ga v Sloveniji uradno zastopa REAL security d.o.o.,

predstavlja ponudbo forenzičnih orodij Intella. Vound je vodilni svetovni proizvajalec rešitev in tehnologij za opravljanje forenzičnih preiskav, elektronsko odkrivanje podatkov ter upravljanje informacij in pravnih postopkov, ki trži svoje produkte pod tržnim imenom Intella. Forenzična preiskovalna tehnologija Intella temelji predvsem na napredku in razvoju algoritmov za preiskovanje podatkov, na izboljšavah, ki v primerjavi s tradicionalnimi forenzičnimi analitičnimi metodami znatno zmanjšajo čas obdelave podatkov ali kvaliteto najdenih zadetkov. Tradicionalna orodja lahko večinoma uporabljajo le posebej specializirani strokovnjaki, prednost Intella-e pa je tudi uporabniški vmesnik za malo manj specializirani kader, ki lahko bolj produktivno kombinira poznavanje več strokovnih področij.

Intella

Intella zagotavlja preiskovalcem in analitikom vsa potrebna programska orodja in trening za elektronsko odkrivanje podatkov, digitalne forenzične preiskave, hranjenje, iskanje, filtriranje, analizo, poročanje in vsa druga za preiskovanje potrebna orodja:

· enostaven uporabniški vmesnik, pokaži in klikni;
· skupinsko delo, več preiskovalcev na enem projektu;
· pregled sporočil elektronske pošte in spletnega prometa;
· pregled internetnega medpomnilnika, cache;
· pregled dokumentnih meta podatkov;
· enostavna namestitev in vzdrževanje;
· preprosto izobraževanje in trening rabe;
· vizualizacija najdenih podatkov;
· vpogled v e-poštne pogovore med posameznimi uporabniki;
· pravočasno in zgodnje ocenjevanje celotnega postopka;
· napredne opcije iskanje in poročanja;
· stroškovna ugodnost, dober ROI.

IndeksiranjeIskanjeVpogledPoročanje
Indeksiranje podatkov v sporočilih e-pošte ali na trdem disku Podpora različnim tipom datotek: PST, NSF, OST, DBX, idr. Podpora različnim pogovornim jezikom Deduplikacija iskalnih zadetkovIskanje po izbranih atributih znotraj sporočil elektronske pošte Napredno iskanje po enem ali več tekstovnih vzorcih Brskanje in navigacija z različnimi pogledi Dosledno preiskovanje teksta v priponkah Podpora za ločevanje pogovornih tem med uporabnikiVseobsegajoč pogled - Visual Cluster Map Zgodovinski pregled e-poštne korespondence Predogled slik in dokumentov - Thumbnails Možnost sortiranja prikazanih rezultatov po posameznih stolpcih Takojšnji predogled - PreviewIzvoz poročil v zapise različnih tipov - RTF, PDF ali CSV Slikovni prikaz vseh pogledov in povezav Možnost izvažanja najdenih zadetkov Tabela rezultatov kot CSV Podpora za izdelavo PST

Produkti

Intella CONNECT - na spletnem uporabniškem vmesniku temelječa platforma namenjena več preiskovalcem za simultano delo na postopku; z vgrajenimi intuitivnim delovnim procesom za vse profile forenzičnih strokovnjakov.

Intella TEAM - še eno forenzično orodje, ki podpira tudi skupinsko delov; namenjena predvsem organizacijam, ki morajo obdelati, hraniti in analizirati velike količine elektronsko shranjenih informacij.

Intella PRO - obdelava, hranjenjem, preiskovanje in filtriranje elektronsko shranjenih informacij za forenzične projekte z nad 250 Gb podatki; idealno orodje za posameznega uporabnika.

Intella 10, 100, 250 - enaka funkcionalnost kot Intella Pro, le da za projekt z omejenim obsegom elektronsko hranjenih podatkov - 10, 100 ali največ 250 Gb; idealno orodje za posameznega uporabnika.

Intella VIEWER - opcijski dodatek za Intella Pro, 250 in 100, omogoča samo celoten vpogled v preiskovalni proces, ne pa tudi obdelavo podatkov obstoječega ali kreiranje novega procesa; uporaben je torej v primeru, ko si želi dodatni preiskovalec ogledati forenzični postopek iz svoje delovne postaje.

Intella P.I. - zaokroženo orodje za digitalno forenziko in elektronsko odkrivanje; omogoča obdelavo, iskanje, obnavljanje ali izvoz podatkov iz obsežnega nabora oblik zapisov elektronske pošte ali dokumentov.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do domače strani:

https://www.vound-software.com/solutions

### ### ###

O podjetju Vound Inc.

Vound Inc. je leta 2008 s strani podjetij Aduna ter NPSS ustanovljeno podjetje, ki je vodilni svetovni proizvajalec rešitev in tehnologij za opravljanje forenzičnih preiskav, elektronsko odkrivanje podatkov ter upravljanje informacij in pravnih postopkov, ki trži svoje produkte pod tržnim imenom Intella. Če se ubadamo z upravljanjem informacij, zgodnjim ocenjevanjem preiskovalnega postopka, podrobnim pregledom postopka in vseh pripadajočih podatkov ali zbranih dokazov, ali pa smo sredi priprav na naporni sodni proces, potem nam lahko programska oprema Intella zmanjšuje čas, stroške in osebje, ki so potrebni za pravočasno zaključevanje vseh faz takih postopkov (EDRM ali Electronic Discovery Reference Model).

Programska orodja Intella so znana predvsem po za rabo preprostem uporabniškem vmesniku narejenem posebej za forenzične preiskovalce, ki potrebujejo dober pregled nad zbranimi podatki. Odlikujejo se tudi po implementaciji tehnologije in uporabniškem vmesniku za skupinsko delo in vodenje kompleksnejših postopkov s področja digitalne forenzike. Intella se povsod po svetu prebija med na tržišču vodilne rešitve za pridobivanje preiskovalnih podatkov iz datotek ali sporočil elektronske pošte. Podjetje se drži načelnega izreka "Intella - zbiraj, hrani, išči, filtriraj, poročaj - preprosto!"

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: https://www.vound-software.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com